Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Την τροπολογία 13 βουλευτών της ΝΔ, με την οποία επιστρέφει η δυνατότητα να αλλάζουν τα επώνυμα των γυναικών μετά το γάμο, έκανε αποδεκτή ο υπουργός Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια» και η συζήτησή του ολοκληρώθηκε στη Βουλή. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ ξεκαθαρίστηκε από τον βουλευτή του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκο ότι δε συμφωνεί με τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, «παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους να προσθέτουν στο επώνυμό τους το επώνυμο του άλλου συζύγου και ως προς τις έννομες σχέσεις τους και όχι μόνο στις κοινωνικές». Προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό, απαιτείται κοινή δήλωση στο αρμόδιο ληξιαρχείο, ενώ η πράξη μπορεί να ακυρωθεί και με μονομερή δήλωση του ενός εκ των δύο. Οι εισηγητές βουλευτές υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο δε στρέφεται κατά των γυναικών, αφού επιτρέπει παράλληλα την αλλαγή του επωνύμου και του άνδρα συζύγου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων Ηλείας και η Τοπική Επιτροπή Πυροπλήκτων Δήμου Ζαχάρως καλούν τους πυρόπληκτους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργάτες γης, τους επαγγελματίες, όλους τους κατοίκους της Ζαχάρως και των χωριών της, σε λαϊκή συνέλευση αύριο Κυριακή 16 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στη Ζαχάρω, στην καφετέρια «HAVANA CLUB», με θέμα την οργάνωση της δράσης για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκατέσσερις μήνες μετά από τις φονικές πυρκαγιές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ