Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Θα δικαστούν ξανά - πλέον για κακούργημα - ο διευθύνων σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ Ν. Γαλιδάκης και το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Ι. Ρέγκας, καθώς η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Σανιδάς κατά της απαλλακτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Τα δύο πρώην στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία μαζί με άλλους 21 συναδέλφους τους. Ωστόσο, απηλλάγησαν λόγω παραγραφής, ενώ για κάποιους άλλους είχε εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι και οι δύο που είχαν την ευθύνη διαχείρισης των χρημάτων για το Εθνικό Κτηματολόγιο την περίοδο 1997-2001 κακώς αντιμετώπισαν αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος αλλά εναντίον τους πρέπει να ισχύσει το άρθρο 256 του Ποινικού Κώδικα και να δικαστούν για κακούργημα, γιατί διασπάθισαν χρήματα με σκοπό να ωφελήσουν τους αναδόχους του έργου, που είχε ως συνέπεια να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι, από τις 12.00 το μεσημέρι, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ