Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΑΣ 37ΧΡΟΝΟΣ κρατούμενος πέθανε χτες στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αιτία του θανάτου ήταν ανακοπή καρδιάς.

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΟΜΟΚΟΥ: Ερώτημα στο Υπηρεσιακό - Πειθαρχικό Συμβούλιο απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προκειμένου να τεθούν σε αργία ο πρώην διευθυντής, ο πρώην αρχιφύλακας και φύλακας των Φυλακών Δομοκού, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που άσκησε εναντίον τους ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας Στ. Κωσταρέλλος. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια σε εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ σε βάρος των δύο πρώτων ασκήθηκε δίωξη και για εκβίαση κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παθητική δωροδοκία κατά συρροή, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα αδικήματα που επισύρουν έκπτωση από την Υπηρεσία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε, χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Εκκλησίας - πολιτείας στον τομέα των κοινωνικών δράσεων, όπως σημειώνεται από πλευράς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου έθεσε τώρα και το θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Οταν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια όχι μόνο δεν άγγιζαν το θέμα του διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας, αλλά την απάλλασσαν κι από τη φορολογία με νόμο το 1997, παραμονές εκλογών το 2004 κλπ. Τέλος, συζητήθηκαν και οι νέες δράσεις της Εκκλησίας, όπως τα ανοιχτά συσσίτια, π.χ., στην Πλατεία Κουμουνδούρου, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

ΟΜΑΔΑ δέκα κουκουλοφόρων προξένησε χτες φθορές σε τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Οι δράστες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, σπάζοντας τα τζάμια των τραπεζών και διέφυγαν τρέχοντας.

ΗΣΑΠ: Από τον Πειραιά μέχρι το σταθμό της «Αττικής» και από τη Νέα Ιωνία μέχρι την Κηφισιά, θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο ο «ηλεκτρικός σιδηρόδρομος», λόγω των εργασιών ανακαίνισης της γραμμής. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα «Αττική - Ν. Ιωνία», λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή «Χ2 ΣΤ. ΗΣΑΠ ΑΤΤΙΚΗ - ΣΤ. ΗΣΑΠ Ν. ΙΩΝΙΑ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ