Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ: Η λαμπάδα της Ανάστασης δείχνει να είναι η αιτία για την τραγική κατάληξη της νοσηλείας 90χρονου ηλικιωμένου στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Το βράδυ της Ανάστασης η αποκλειστική νοσοκόμα τοποθέτησε μια λαμπάδα σε πλαστικό ποτήρι στο κομοδίνο του ασθενούς που νοσηλευόταν, χρησιμοποιώντας οξυγόνο, στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική του «Σωτηρία». Σε κάποια στιγμή - λόγω και του οξυγόνου - εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα, παρότι λειτούργησε αυτόματα ο μηχανισμός της πυρασφάλειας, ο ασθενής να τυλιχτεί στις φλόγες. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και την επομένη εξέπνευσε. Από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την υπόθεση, καθώς από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν θεωρείται βέβαιο ότι ο θάνατος του ανθρώπου, που νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, οφείλεται στην πυρκαγιά.

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε χτες το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου και συγκεκριμένα λίγο έξω από το χωριό Κάψια Αρκαδίας όταν ΙΧ αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα για άγνωστη αιτία και συγκρούστηκε μετωπικά με τουριστικό λεωφορείο που είχε κατεύθυνση προς την Τρίπολη και στο οποίο επέβαιναν Ολλανδοί μαθητές. Το αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να σκοτωθούν οι δύο επιβάτες του ΙΧ αυτοκινήτου, ενώ μία κοπέλα που επέβαινε στο λεωφορείο τραυματίστηκε ελαφρά.

ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ: Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, τον πρώην δήμαρχο Περιστερίου Θόδωρο Δημητρακόπουλο και τον πρώην αντιδήμαρχο Ευάγγελο Απολλωνάτο, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τις εκτάσεις που διεκδικεί η Ιερά Μονή Λαμίας στο Περιστέρι. Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους σχετικά με το ότι δεν απάντησαν στα αιτήματα της Μονής για «άρση της απαλλοτρίωσης» των διεκδικούμενων εκτάσεων και ότι δεν προέβησαν στις απαραίτητες πράξεις αναλογισμού, για να αποζημιωθεί η Εκκλησία. Το σκεπτικό της απόφασης, στηρίζεται στο ότι δεν ήταν οι κατηγορούμενοι υπεύθυνοι για τα παραπάνω αλλά η Πολεοδομία Περιστερίου. Παράλληλα, δεν έκρινε σε ποιους ανήκουν τα 7.000 στρέμματα του Ποικίλου Ορους που διεκδικεί η Μονή και στα οποία υπάρχουν οικισμοί, δρόμοι και 34 πλατείες.

ΤΟ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σφράγισε δύο ακάλυπτες επιταγές ύψους 4.836,86 ευρώ που είχε εκδώσει το υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς δεν υπήρχαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του, που είχε μηδενικό υπόλοιπο. Οι επιταγές αφορούσαν ασφαλιστικές εισφορές (ένσημα) των εργαζομένων στην 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Το ΙΚΑ, τον περασμένο Γενάρη, εξέδωσε πράξη επιβολής εισφορών κατά του υπουργείου Πολιτισμού επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις, επειδή δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές. Ετσι, λοιπόν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομίας προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της πράξης επιβολής εισφορών με τον ισχυρισμό ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Οι προσαυξήσεις είναι αντισυνταγματικές, σημειώνει το υπουργείο, γιατί δεν κλήθηκε ούτε το δημόσιο ούτε η 23η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε ακρόαση πριν την έκδοση της πράξης επιβολής εισφορών, όπως απαιτεί το άρθρο 20 του Συντάγματος. Το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει ότι εκ παραδρομής δεν υπήρχαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ