Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ αρνείται σε Ελληνα πολίτη - που έχει ελληνική ιθαγένεια, είναι εγγεγραμμένος στο Δήμο Νίκαιας, έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υπηρεσίες κλπ. - να δώσει εξετάσεις στη στρατιωτική Δικαιοσύνη. Οι δύο γονείς του δικηγόρου που ήθελε να γίνει στρατοδίκης δεν είναι Ελληνες το γένος, αλλά Πακιστανοί. Ειδικότερα, δικηγόρος του Πειραιά κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η άρνηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να του επιτρέψει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για να ενταχθεί στο δικαστικό σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο προσφεύγων δικηγόρος, στην αίτησή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η άρνηση αυτή του υπουργείου είναι αντίθετη στη διεθνή σύμβαση για την κατάργηση κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων, το διεθνές σύμφωνο για τα οικονομικά, πολιτικά και μορφωτικά δικαιώματα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που προβλέπει την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής. Παράλληλα, ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι το υπουργείο Αμυνας, ουσιαστικά, κορνιοτοποιεί μια σειρά συνταγματικές αρχές, καθώς παραβιάζει ακόμη και την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση.

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Μετά τις στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας (από τη Δευτέρα μέχρι χτες Τετάρτη), κλιμακώνουν πλέον τις κινητοποιήσεις με 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο, με απόφαση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ