Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: «Δεν μπορεί η Βρετανική Πρεσβεία να επικαλείται λόγους ασφάλειας του προσωπικού και των επισκεπτών της και να μετατρέπει την οδό Πλουτάρχου που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία σε προαύλιο χώρο». Αυτό έκρινε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και με απόφασή του υποχρεώνει το Δήμο Αθηναίων να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να υπάρχει η απρόσκοπτη πρόσβαση στην οδό Πλουτάρχου, παρά τα μέτρα ασφαλείας που προβάλλει η Βρετανική Πρεσβεία.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Δήμου Αθηναίων και μετά από τεχνική έκθεση της Βρετανικής Πρεσβείας, ουσιαστικά, ο παρακείμενος δρόμος έγινε προαύλιο της πρεσβείας. Συγκεκριμένα, παρέμεινε μόνο μια στενή λωρίδα ανόδου από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας προς την Υψηλάντου, ενώ πεζοδρομήθηκε η Υψηλάντου στο τμήμα της από την Πλουτάρχου μέχρι την Λουκιανού. Επίσης, τοποθετήθηκαν βυθιζόμενες μπάρες ανά μέτρο, έτσι που να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς.

Στον ίδιο χώρο με τη Βρετανική Πρεσβεία βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και όπως έκρινε το ΣτΕ τα εν λόγω έργα και οι μετατροπές στον παρακείμενο δρόμο κάνουν ανέφικτη την πρόσβαση με αυτοκίνητα, όταν είναι να γίνουν γάμοι, μνημόσυνα, βαφτίσια κλπ. Υπέρ της συνέχισης των έργων τάχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κατέθεσε στο ΣτΕ υπόμνημα με το οποίο ζητούσε να συνεχιστούν τα έργα που μετατρέπουν το δρόμο σε προαύλιο της Πρεσβείας.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ: Aπευθείας εβδομαδιαία σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με Ουκρανία και Ρωσία, εγκαινιάζει από την προσεχή βδομάδα και για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οπως ανακοινώθηκε, θα εκτελούνται δρομολόγια Κιέβου - Θεσσαλονίκης - Κιέβου, με την πρώτη αναχώρηση από Κίεβο να πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιούνη. Αντίστοιχα, η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Κίεβο θα γίνεται κάθε Παρασκευή, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ η τελευταία αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτέμβρη. Η σύνδεση πραγματοποιείται με κλινάμαξα των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων.

Το ίδιο διάστημα ξεκινά επίσης η απευθείας εβδομαδιαία σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Μόσχας - Θεσσαλονίκης - Μόσχας με κλινάμαξα των Ρωσικών Σιδηροδρόμων. Πρώτη αναχώρηση από Μόσχα την Παρασκευή 12 Ιούνη 2009 και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Μόσχα κάθε Δευτέρα αρχής γενομένης από τις 15 Ιούνη, ενώ η τελευταία αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτέμβρη.

ΕΡΕΥΝΕΣ για την προχτεσινή επίθεση με βόμβες «μολότοφ» στο αστυνομικό τμήμα Μελισσίων διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ από δέκα άτομα, που φορούσαν κουκούλες και κράνη. Οι δράστες προσέγγισαν το αστυνομικό τμήμα από την πίσω πλευρά του κτιρίου και πέταξαν εμπρηστικές βόμβες, με συνέπεια να προξενήσουν σοβαρές ζημιές σε έξι αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, υπέστησαν ζημιές τρία αυτοκίνητα του αστυνομικού τμήματος, δύο του τμήματος ασφαλείας και ένα ΙΧ αστυνομικού. Τα δύο από αυτά καταστράφηκαν. Ο φύλακας του τμήματος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας πέταξε εναντίον των δραστών δύο χειροβομβίδες κρότου - λάμψης για να τους απωθήσει. Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Χτες τα ξημερώματα σημειώθηκαν και εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σε τράπεζες στο Παλαιό Φάληρο, στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Αγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην τράπεζα Millennium στην οδό Αμφιτρίτης 11 στο Παλαιό Φάληρο, στην Alpha, Γρανικού και Γραβιάς στο Μαρούσι, και στην Aspis Bank, Αγίας Παρασκευής και Βάκχου στο Χαλάνδρι. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ