Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή το θάνατο τεσσάρων νεογνών που πέθαναν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε διάστημα δύο μηνών, στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα», διέταξε χτες, ύστερα από δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε εισαγγελέα.

ΘΑΝΑΤΟΣ 13ΧΡΟΝΟΥ:Μοιραία αποδείχθηκε η σχολική εκδρομή για έναν 13χρονο μαθητή της πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Νάξου, καθώς βρήκε τραγικό θάνατο από πτώση δοκαριού. Το συγκεκριμένο σχολείο πραγματοποίησε εκδρομή χτες στην περιοχή Γαλήνη. Ο 13χρονος έπαιζε μαζί με άλλους συμμαθητές του σε δημοτικό χώρο. Εκεί πιάστηκε από οριζόντιο μεταλλικό δοκάρι για να ταλαντευτεί, όμως αυτό έσπασε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον 13χρονο στο κεφάλι και να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»: Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου άρχισε χτες η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης επτά καταδικασθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη». Ο Ι. Μυλωνάς, συνήγορος του Α. Γιωτόπουλου, υποστήριξε ότι το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και πως ήταν αυθαίρετη η κρίση του περί ηθικής αυτουργίας του Γιωτόπουλου στα αδικήματα των καταδικασθέντων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Ο συνήγορος ανέφερε ότι έγιναν νομικές κατασκευές για να εμφανιστεί ο Γιωτόπουλος ως δήθεν αρχηγός της «17Ν», καταπατήθηκαν κανόνες του δικαίου και υπήρξαν αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες κρίσεις για να στηριχθεί η καταδίκη του για ηθική αυτουργία. Ο συνήγορος του Α. Γιωτόπουλου ανέφερε ότι η σύνθεση του δικαστηρίου δεν ήταν νόμιμη και υποστήριξε ότι με το να πραγματοποιηθεί η δίκη σε αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού περιορίστηκε η δημοσιότητά της. Ο Ι. Μυλωνάς στη χτεσινή του αγόρευση υποστήριξε επίσης ότι έχει επέλθει παραγραφή για τους Τζωρτζάτο και Γιωτόπουλο για 8 πράξεις ανθρωποκτονιών και ληστειών που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 1984-1986.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ