Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»: Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συνεχίστηκε και χτες η συζήτηση για την αίτηση αναίρεσης που έχουν υποβάλει κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Ο συνήγορος του Χρ. Ξηρού, Ν. Μαυρομάτης, ζήτησε την αναίρεση της εφετειακής απόφασης, γιατί αφαιρέθηκε παράνομα από την αρμοδιότητα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είναι αρμόδιο για την εκδίκαση πολιτικών εγκλημάτων. Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει δεχθεί το πολιτικό έγκλημα, αν και δέχεται ότι ο δράστης είναι αυτός που στρέφεται κατά της καθεστηκυίας τάξης. Ο συνήγορος του Β. Τζωρτζάτου, Ι. Μυλωνάς, υποστήριξε ότι το δικαστήριο ήταν προκατειλημμένο και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων: Σε κάποιες περιπτώσεις, η βαριά σωματική βλάβη μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας για να αποφευχθεί η παραγραφή, ενώ σε άλλη περίπτωση η κατηγορία απλώς συνεργού, μετατράπηκε σε άμεσο συνεργό. Κακώς καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο για τραυματισμούς στα πόδια τριών ατόμων (ενός γιατρού και δύο εισαγγελέων), καθώς οι προκηρύξεις αναφέρονται στην πρόθεση τραυματισμού. Οσον αφορά στο θάνατο του εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη οφειλόταν σε τραγικό ιατρικό λάθος.

ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»: Αρχισαν χτες οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ που διεξάγεται στο πενταμελές Εφετείο, το οποίο συνεδριάζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Πρώτος ξεκίνησε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στον ΕΛΑ. Ο Χ. Τσιγαρίδας - ανάμεσα σε άλλα - χαρακτήρισε «νομικό έκτρωμα» την καταδικαστική απόφαση του πρώτου δικαστηρίου, «που επαναφέρει τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης».

ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά, όταν χτες το απόγευμα επιχειρούσαν μαζί με συναδέλφους τους να σβήσουν φωτιά, από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα, στην Πορταριά Πηλίου. Ο ένας εκ των δύο τραυματιών μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΚΟΥΠΑ» πραγματοποίησε χθες βράδυ η Αστυνομία στα Εξάρχεια με πρόσχημα επίθεση με πέτρες και ξύλα σε πεζή περιπολία. Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 9.15 μμ ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε 4 αστυνομικούς που περιπολούσαν στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και στον τόπο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας «Δ». Εκαναν προσαγωγές περαστικών από τους γύρω δρόμους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ