Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ...ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του δήμου υπερασπίστηκε χθες ο δήμαρχος, Ν. Κακλαμάνης, όταν ελεύθεροι χώροι τσιμεντοποιούνται (Βοτανικός, πάρκο Δρακόπουλου κ.ά.). Παρουσιάζοντας, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τα πεπραγμένα της διοίκησης στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων, ο Ν. Κακλαμάνης χαρακτήρισε πολιτική πράσινης ανάπτυξης το γεγονός ότι ο δήμος τα τελευταία 3 χρόνια απέκτησε 123,5 στρέμματα νέων χώρων, όταν δεν υπάρχει απολογισμός πόσα όντως έγιναν πράσινο. Σε σχετική ερώτηση, η απάντηση που δόθηκε εστιάστηκε στο χρονοβόρο της διαδικασίας ώστε τελικά ένας χώρος να διαμορφωθεί ως πράσινος. Στο μεταξύ, μέρος αυτών των στρεμμάτων βρίσκονται στην περιοχή του Ελαιώνα, που σημαίνει ότι θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της διπλής ανάπλασης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν χτες και οι τρεις ακόμα κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων το περασμένο Σάββατο, μετά από πορεία διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Μόνο στον έναν επιβλήθηκε χτες η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ετσι, μετά και τις χτεσινές απολογίες, έχουν αφεθεί ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες που σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις με βάση τη νομοθεσία σχετικά με τους «κουκουλοφόρους», που για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε στα επεισόδια του Σαββάτου στη Νίκαια.

ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ σχηματίστηκαν χτες το μεσημέρι και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης μετά από τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο, κινούμενο προς Αθήνα, ξέφυγε για άγνωστο λόγο από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ. Αυτή, λόγω της σφοδρότητας, έπεσε στο οδόστρωμα μπλοκάροντας έτσι την κυκλοφορία. Συνεργεία της ΔΕΗ έσπευσαν να διακόψουν την παροχή ρεύματος, προκειμένου να πλησιάσουν το στύλο.

ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»: Στις παραβιάσεις των υπερασπιστικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αναφέρθηκαν και χτες, τρίτη μέρα της δίκης, οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων για την υπόθεση της «17Ν». Η Α. Χριστοδουλοπούλου, συνήγορος του Ηρ. Κωστάρη, κατά τη συζήτηση της αναίρεσης στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υποστήριξε την ακυρότητα των προανακριτικών καταθέσεων στην Ασφάλεια, γιατί ελήφθησαν χωρίς δικηγόρο και μάλιστα με την παρουσία ένστολων αστυνομικών. Ο Φρ. Ραγκούσης, συνήγορος του Χρ. Ξηρού, μίλησε για πρωτόγνωρες αποφάσεις που απέρριπταν όλα τα αιτήματα, σα να ήταν έτοιμες από πριν. Ο Ι. Μυλωνάς συνεχίζοντας και χτες την αγόρευσή του για τον Β. Τζωρτζάτο ανέφερε ότι κανείς από τη δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με την καταγγελία του πελάτη του για βασανιστήρια. Η μαγνητική εξέταση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, όπου ο γιατρός βεβαίωσε ότι βρέθηκαν κατεστραμμένοι σπόνδυλοι και χρειάζεται άμεσα εγχείρηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ: Στη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης αντιτίθεται ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας πιστεύοντας ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί υποβάθμιση. Επίσης, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι στο υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη γίνει προεργασία για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δράσεων για την ισότητα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ