Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας εναντίον του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου (ΕΜΠ) Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων Γ. Σπαθή και Γ. Πολύζουμε αφορμή τη λειτουργία της ιστοσελίδας Indymedia. Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε σχετική προκαταρκτική εξέταση από τα αποτελέσματα της οποίας προέκυψε ότι εγκαταστάσεις του Μετσόβειου Πολυτεχνείου χρησιμοποιούνται για την εν λόγω ιστοσελίδα.

ΓΙΑ 11 ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, εκ των οποίων τα τέσσερα κακουργήματα, άσκησε χτες ποινική δίωξη ο εισαγγελέας στον Αλκέτ Ριζάι, στην Ασπασία Μητροπία (Σούλα), σ' ένα ζευγάρι Αλβανών (τον Ερβις Στεφάνι και τη Λούλε Μπλερίνα), καθώς και τον επιχειρηματία Χρ. Αναγνωστόπουλο, που συνελήφθησαν στο Ανω Σούλι, ενώ όλοι τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Οι διωκτικές αρχές αναζητούν πιθανές διασυνδέσεις του κατηγορούμενου με το οργανωμένο έγκλημα. Κι αυτό καθώς στην δικογραφία περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, από τις οποίες προκύπτει ότι ένα από τα τηλέφωνα, που χρησιμοποιήθηκαν στη δεύτερη κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό, ήταν εταιρικό και ανήκε στην εταιρεία ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Γ. Τρομπούκης, προφυλακισμένος για την υπόθεση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. Ο Γ. Τρομπούκης έχει ισχυριστεί ότι τη συγκεκριμένη σύνδεση την είχε βγάλει στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνη.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ η ποινή που επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνης στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ι. Κεφαλογιάννη για το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση πλημμελήματος (ψευδορκίας) πρότεινε χτες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής. Χτες, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης των Ι. Κεφαλογιάννη και Α. Σπανουδάκη, με τις οποίες ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης που τους καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε μηνών και τριών μηνών με 3ετή αναστολή, αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Κεφαλογιάννης πρωτόδικα ήταν κατηγορούμενος, γιατί σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού παρενέβη για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών. Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου πρότεινε χτες να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης των κατηγορουμένων ως προς το σκέλος που αφορούν το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση πλημμελήματος (ψευδορκίας). Η πρωτόδικη ποινή για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ ήταν τέσσερις μήνες φυλάκιση, ενώ στον Α. Σπανουδάκη δύο μήνες φυλάκιση για απλή συνδρομή στην πρόκληση πλημμελήματος. Στο μεταξύ, ευνοϊκή ήταν η εισήγηση για το δεύτερο αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, για το οποίο ο Ι. Κεφαλογιάννης είχε ποινή ενός μηνός και ο Α. Σπανουδάκης δύο μήνες. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΣΤΙΣ 20 ΓΕΝΑΡΗ 2010 θα ξεκινήσει τελικά στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επ. Κροκονέα, Β. Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου. Η εκδίκαση της υπόθεσης μετατέθηκε για το Γενάρη, καθώς οι κληρώσεις δικαστών για τα ορκωτά δικαστήρια στην Αμφισσα ήδη είχαν πραγματοποιηθεί, όταν μεταφέρθηκε η δίκη εκεί. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Γρηγορόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο, ζητώντας να γίνει η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι αυτοαποκαλούμενες οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών», ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκη, με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε προχθές σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ