Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» έστειλε η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», διευκρινίζοντας ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής στις 27 Οκτώβρη. Οπως ανακοινώθηκε από την εφημερίδα, αρνείται την εμπλοκή του σε όλες τις επιθέσεις που είναι χωρίς ανάληψη ευθύνης και του αποδίδονται από τις αρχές. Επιπλέον, αρνείται κάθε σχέση με τους επικηρυγμένους «ληστές με τα μαύρα», αλλά και ότι υπάρχουν πραγματικά στοιχεία για μέλη του. Παράλληλα, διαχωρίζεται από όλες τις άλλες οργανώσεις, επικαλούμενη τις μεγάλες διαφορές που συχνά διαπιστώνονται ανάμεσα στα κείμενα των προκηρύξεών του και τις αντίστοιχες προκηρύξεις άλλων ομάδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε χτες, μετά την απολογία της η 22χρονη φοιτήτρια που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΕΝΩΠΙΟΝ του εισαγγελέα οδηγήθηκαν χτες, 9 νεαροί (τρεις ανήλικοι) που συνελήφθησαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τα Εξάρχεια. Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Τέλος, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις (εκρήξεις, εμπρησμούς κ.ά.) κατά άγνωστων δραστών και διαβίβασε το μέρος αυτό της δικογραφίας σε τακτικό ανακριτή. Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα σε βάρος 26χρονου που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των προχτεσινών επεισοδίων έξω από το ΑΠΘ, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, η διά βίου μάθηση των κληρικών αλλά και ο χωρισμός της μητρόπολης Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συζήτησης στην Αρχιεπισκοπή, ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. Επανέλαβαν και οι δύο ότι θα δημιουργηθούν επιτροπές για να εξεταστούν τα θέματα μεταξύ Εκκλησίας - Πολιτείας. Στο μεταξύ, επιστολή με τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο αρχιεπίσκοπος προειδοποιεί πως τυχόν αλλαγές σε σχέση με τις προσλήψεις στα εκκλησιαστικά πρόσωπα σημαίνει μονομερή μεταβολή σημείων του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ