Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΡΗΞΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ: Ενα αυτοκίνητο καταστράφηκε, λίγο μετά τη 1 χτες τη νύχτα, από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία Νέας Ιωνίας. Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Αγ. Γεωργίου και Σελευκείας 2, απέναντι από το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμαρία του κτιρίου, καθώς και διπλανού γραφείου της υπηρεσίας αλλοδαπών του δήμου.

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για την εναέρια απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Φλεβάρη φέρεται να ανέλαβε ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος απολογήθηκε χτες, στην 32η τακτική ανακρίτρια, μαζί με την σύντροφό του και ένα ζευγάρι αλλοδαπών.Ο Ριζάι αρνήθηκε να πει λεπτομέρειες για τον τρόπο που σχεδιάστηκε η απόδραση, αλλά και για τα άτομα που βοήθησαν. Οσον αφορά στα όπλα που βρέθηκαν στο Μαραθώνα, ο Ριζάι φέρεται να είπε ότι ήταν δικά του και τα είχε για την ασφάλειά του. Επίσης, φέρεται να αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πού βρίσκεται ο Β. Παλαιοκώστας. Η σύντροφός του αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή. Ο Ριζάι και οι συνεργοί του κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 3 εκατομμυρίων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας, ζητά η Ν.Μπακογιάννη, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της κυριακάτικης εφημερίδας «Veto». Αφορμή, δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, που αναφερόταν σε προσωπικές και οικογενειακές πτυχές της ζωής της.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, άρνηση να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση και άρνηση να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού, άσκησε τελικά, χτες, ο εισαγγελέας στην εκδότρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Η Μ. Τεγοπούλου συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής στην οδό Πανόρμου, αφού πρωταγωνίστησε σε έντονο επεισόδιο με την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες και παραπέμφθηκε να δικαστεί, στο Αυτόφωρο Τριμελές της Αθήνας.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Περιορίζεται η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και οικοδομών στη Μύκονο με τρεις αποφάσεις του ΣτΕ (3628, 3638 και 3641/2009). Ειδικότερα, με τις δικαστικές αποφάσεις απαγορεύεται η κατά παρέκκλιση δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με μειωμένη επιφάνεια, σε παραλιακές περιοχές και σε τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Επίσης, το ΣτΕ έκλεισε το «παράθυρο» για την ανέγερση αποθηκών και στάβλων που σε μια νύκτα μετατρέπονταν σε βίλες και σε κανονικές κατοικίες. Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ ασχολείται και με το ζήτημα του υπερκορεσμού των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στο νησί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ