Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ κάθε ευθύνη για τις μαζικές προληπτικές προσαγωγές στις πρόσφατες συγκεντρώσεις, επιχείρησε χτες στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης. Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση υπερασπίστηκε τη στάση της αστυνομίας και είπε ότι ο ίδιος ως «υπουργός μιας δημοκρατικής κυβέρνησης» δεν μπορεί να δίνει εντολές για συλλήψεις. Μία δήλωση που γίνεται λίγες μέρες μόνο μετά τις δηλώσεις του ότι η αστυνομία θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμα και σε 2.000 προσαγωγές αν ήταν αναγκαίο...

Ο υπουργός είπε ότι ο αποκλεισμός του Πανεπιστημίου την ημέρα των διαδηλώσεων έγινε μετά από αίτημα των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος και υπερασπιζόμενος συνολικά τη στάση της αστυνομίας είπε ότι «μερικοί όταν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της την κατηγορούν ότι εκφράζει την σιδηρόφρακτη δημοκρατία και διάφορες άλλες τέτοιες ανοησίες ενώ όταν δείχνει ανοχή κατηγορείται για προβοκάτσια και συνέργεια με την ανομία. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε επιτέλους». Δεν δίστασε δε να κινδυνολογήσει και στρεφόμενος κατά των κινητοποιήσεων είπε ότι λόγω αυτών, χάθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με περιοριστικούς όρους και με καταβολή εγγύησης, αφέθηκε ο Π. Μαυρίδης, προφυλακισμένος για την υπόθεση της Siemens. Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, ήταν και ο τελευταίος προφυλακισμένος της υπόθεσης, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η εφέτης, αναφέρει στη διάταξή της, ότι δεν κρίνεται πιθανή, η διάπραξη στο μέλλον οποιουδήποτε αδικήματος.

«ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ»: Ετσι χαρακτηρίζει η υπεράσπιση του Γ. Δημητράκη την εκ νέου μεταφορά του στις φυλακές του Δομοκού, καθώς «παραβιάζει επιδεικτικά μια δικαστική απόφαση». Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο που επρόκειτο να τον δικάσει προχτές, διέκοψε για λίγες μέρες, προκειμένου ο κατηγορούμενος να μπορέσει να προετοιμάσει απρόσκοπτα την υπερασπιστική γραμμή, μαζί με τους δικηγόρους του.

ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝτο κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων, καθώς το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέστειλε απόφαση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης (από τον Αύγουστο του 2009), με την οποία καθοριζόταν από 20/8/2009 μέχρι 28/2/2010 η κυνηγετική περίοδος, τα είδη και ο αριθμός των θηραμάτων ανά κυνηγό κλπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ