Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΛΟ και περισσότερο δραστηριοποιούνται οι ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της εικονικής τρισδιάστατης περιήγησης σε πόλεις και κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να εισέρχονται στο χώρο των προσωπικών δεδομένων. Πρόσφατα, διαπιστώθηκε μετά από αίτηση - καταγγελία προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι η εταιρία ΚΑΠΟΥ ΑΕ Γεωπληροφορικής φωτογράφιζε περιοχές της Αθήνας και επεξεργαζόταν το υλικό για την παροχή υπηρεσιών περιήγησης στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η Αρχή επέτρεψε την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων θέτοντας μια σειρά προϋποθέσεις, όπως η θόλωση των ανθρώπων και των πινακίδων αυτοκινήτων, η φωτογράφηση να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες κ.ά. Ωστόσο, επετράπη στην εταιρεία ΚΑΠΟΥ ΑΕ η διατήρηση του πρωτογενούς υλικού για ένα 6μηνο, καθώς θεωρήθηκε ο χρόνος αυτός απαραίτητος για την επεξεργασία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η εταιρεία Google δραστηριοποιείται στον ίδιο ακριβώς τομέα.

ΠΑΙΔΑΚΙΑ δύο, τεσσάρων και έξι χρόνων κρατούσε ομήρους σε σπίτι στους Αγ. Απόστολους στον Κάλαμο, κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών. Συνολικά 22 αλλοδαποί, από τους οποίους οι εννέα είναι ανήλικοι, υποβάλλονταν σε καθημερινούς ξυλοδαρμούς και απειλές κατά της ζωής τους προκειμένου να πληρώσουν, μέσω των συγγενών τους, 5.000 - 7.000 ευρώ για να απελευθερωθούν. Δράστες ήταν δυο Ιρακινοί, ένας Σύρος και ένας Ελληνας, που συνελήφθησαν με την κατηγορία για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: Με χτεσινή πρότασή του, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, ο εισαγγελέας Ν. Φιστόπουλος ζητά, την παραπομπή των κατηγορουμένων, για την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλου, για πλημμελήματα. Ο εισαγγελέας προτείνει για όσους καθίσουν στο εδώλιο τη μετατροπή των κατηγοριών της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης των προσωπικών δεδομένων από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ