Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΡΑΣ 59 ετών με ιστορικό κακοήθειας έχασε χτες τη ζωή του από τη «νέα γρίπη», σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Πρόκειται για το 101ο θάνατο απ' τη «νέα γρίπη» στη χώρα μας.

ΣΕ ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 22,5 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, τον έναν από τους κατηγορουμένους (τον πορτιέρη), για τη δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ, το 2008 στη Μύκονο. Το δικαστήριο μετέτρεψε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη, τη σε βάρος του κατηγορία. Αρχικά, κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια και καταδικάστηκαν, σε ποινές φυλάκισης 8 ετών και τριών μηνών και επτάμισι χρόνων, αντίστοιχα. Από τις κατηγορίες απαλλάχτηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση που είχε εκδώσει το Εφετείο Κρήτης σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννη και του προέδρου της ΝΟΔΕ και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Α. Σπανουδάκη, για υπόθεση σχετική με κατηγορούμενους για ναρκωτικά. Το Εφετείο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον πρώην βουλευτή και δύο μηνών στο στέλεχος της ΝΔ με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τους ένοχους για τα αδικήματα της ψευδορκίας (Γ. Κεφαλογιάννης) και της απλής συνδρομής σε πρόκληση πλημμελήματος (Α. Σπανουδάκης). Ο Αρειος Πάγος απάλλαξε τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

ΥΠΟΠΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ κατά πάσα πιθανότητα εμπρηστικός, εντοπίστηκε χτες το πρωί να είναι τοποθετημένος κάτω από αυτοκίνητο που ανήκει σε αρχιεργάτη του ΟΛΠ, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Οργανισμού στο Ικόνιο. Τον μηχανισμό βρήκε ο ίδιος ο υπάλληλος, ο οποίος ενημέρωσε το λιμεναρχείο Κερατσινίου. Εγινε ελεγχόμενη έκρηξη και τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο εγκληματολογικό για παραπέρα έλεγχο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ