Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΑΣΠΙΣ» Την παραπομπή σε δίκη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «ΑΣΠΙΣ», Π. Ψωμιάδη, με την κατηγορία της πλαστογραφίας, ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Β. Ιωαννίδης. Η υπόθεση αφορά στην εγγυητική επιστολή 550 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε ο Π. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να αποφύγει κλείσιμο της εταιρείας του. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να εκδώσει βούλευμα για το αν θα υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση.

«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ» Διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή μετά τη μαραθώνια απολογία του Σ. Πρινιωτάκη της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Γ. Λέκκας έκρινε ότι ο Πρινιωτάκης πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας Γ. Λιόγας εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να προφυλακιστεί. Απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο Εφετών.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ Οι συμβασιούχοι που ασχολούνται στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ μπορούν να πληρώνονται, εφόσον έχουν δικαιωθεί αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια και έχει εκδοθεί υπέρ τους θετική απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Αρείου Πάγου. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους 34 συμβασιούχους του Δήμου Κρωπίας.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ τοποθέτησαν άγνωστοι προχτές σε κτίριο στο Περιστέρι (Θηβών 54) όπου στεγάζεται το εκλογικό γραφείο του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Λίγο πριν τις 9 μ.μ., πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη. Κατά την Αστυνομία, παρόμοιους μηχανισμούς είχε τοποθετήσει η «Λαϊκή Θέληση» στο παρελθόν στα δικαστήρια Λάρισας και στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Κατά αξιωματικούς της Ασφάλειας, και η βόμβα στα γραφεία της «JP Morgan» στο Κολωνάκι ήταν της ίδιας συνδεσμολογίας.

ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Καταδίκασε τους Β. Χρυσοχοΐδη και Π. Γεωργιάδη σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τους Α. Λαζαρίδη και Γ. Χαραλαμπίδη σε κάθειρξη 13 ετών. Η έφεσή τους αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ποινή φυλάκισης 8 ετών και εννέα μηνών επιβλήθηκε και στον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας των απαγωγέων Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά μόνο για τις πλημμεληματικές πράξεις που αντιμετωπίζει. Για τα κακουργήματα θα δικαστεί αν και εφόσον συλληφθεί.

Επίσης ποινές φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στους γονείς και στην αδελφή του Γ. Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λίτρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ