Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ για κατοχή εκρηκτικών άσκησε, χτες, ο εισαγγελέας στους τέσσερις που συνελήφθησαν στην Καλλιθέα. Οι τρεις άνδρες και μία γυναίκα - μητέρα ενός από τους τρεις - παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, για να απολογηθούν. Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία σε βάρος τους, δεν προέκυψε η συμμετοχή τους σε καμία οργάνωση. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι φίλαθλοι ποδοσφαιρικής ομάδας και ότι τα εκρηκτικά είναι βεγγαλικά και τα ήθελαν για αγώνες.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Παρέμβαση της Εκκλησίας, για το θέμα της παρουσίας θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες ανακοινώθηκε χτες, από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ). Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «με αφορμή τα δημοσιεύματα κατά τα οποία κατετέθη αίτηση ακυρώσεως στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας σχετικά με την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των Δικαστηρίων, αποφάσισε (σ.σ. η ΔΙΣ), να ασκήσει παρέμβαση κατά την ένδικη διαδικασία και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου να αντιμετωπίσει το θέμα νομικώς. Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τις αρμόδιες Συνοδικές Επιτροπές θα μελετήσει το θέμα ευρύτερα». Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αίτημα δικηγόρων για αφαίρεση εικόνων και κάθε θρησκευτικού συμβόλου από τις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς, όπως υποστήριζαν, η παρουσία τους αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το Εφετείο έκρινε ότι μόνη αρμόδια για το θέμα είναι η πολιτεία.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Μόνο μικρές υλικές ζημιές άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12 χτες το μεσημέρι, σε διαμέρισμα 3ου ορόφου, επί της οδού Νεφέλης 4, στα Κάτω Πετράλωνα. Οι 15 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά (σε λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας), η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών, ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού και επεκτάθηκε σε όλο το διαμέρισμα.

ΕΦΕΤΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Την αντίδρασή τους στην ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο εξέφρασαν οι φορείς του νομού Χανίων σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν για απόφαση που εξυπηρετεί συντεχνιακά συμφέροντα των δικηγόρων του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα, στη συνέντευξη ανέφεραν πως αν προχωρήσει η κυβέρνηση στην ίδρυση Εφετείου, τότε θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο που έχουν υπογράψει οι τοπικοί φορείς, δηλαδή βουλευτές, ο νομάρχης, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κλπ. και θα παραιτηθούν συλλήβδην.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ