Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: Σε εφαρμογή τέθηκε από την 1η Οκτώβρη το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» βάσει του οποίου οι φορείς του δημοσίου υποχρεούνται να «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο όλες τις αποφάσεις τους που συνιστούν δαπάνη του κράτους. Στην παρούσα φάση αυτό ισχύει για Υπουργεία και Περιφέρειες ενώ από 1/11/2010, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 12.000 Φορείς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν νόμους, αποφάσεις, πράξεις, από την ιστοσελίδα του κάθε φορέα ή από τον ειδικό διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου (et.diavgeia.gov.gr).

ΣΥΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Ναρκωτικά σε σχολικά συγκροτήματα της Σητείας διακινούσαν ένας 21χρονος από την Αλγερία και ο 27χρονος θείος του, οι οποίοι συνελήφθησαν προχτές για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Πενήντα έξι νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 358,1 γραμμαρίων, δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 1.298 σπόρους κάνναβης και οκτώ κινητά τηλέφωνα.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Στις περιπτώσεις παράνομης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας η τοκοφορία αρχίζει να μετράει από την ημέρα απόλυσης του εργαζομένου και όχι από τότε που επιδίδεται η σχετική αγωγή στον εργοδότη. Αυτό έκρινε το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμό 81/2010 απόφασή του, αναιρώντας προηγούμενη απόφαση του Εφετείου Λάρισας που έκρινε το αντίθετο.

ΕΦΟΔΟΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ: Eπιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και του ΣΔΟΕ διεξήχθη χτες στην οδό Κολωνού 16, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εισαγγελέα, για τη σύλληψη ατόμων που συμμετέχουν σε κύκλωμα εμπορίας προϊόντων «μαϊμού». Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποθήκη (έκτασης 2.000 τμ) τέτοιων προϊόντων, μέσα στην οποία βρίσκονταν χιλιάδες τσάντες, γυαλιά, είδη ένδυσης και ρολόγια. Οι ιδιοκτήτες είχαν τοποθετήσει κρυφές πόρτες κατά μήκος της αποθήκης. Φορτηγά καθώς και ένα ανυψωτικό μηχάνημα χρησιμοποιήθηκαν για την περισυλλογή των παράνομων προϊόντων.

ΔΙΚΗ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»: Για τις 20 Οκτωβρίου ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τους εφέτες ανακριτές οι Ε. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος, που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επανασταστικός Αγώνας» και είχαν κληθεί χτες, σε συμπληρωματική απολογία. Ο Ν. Μαζιώτης, ο οποίος επίσης είχε κληθεί, δε δέχτηκε να παρουσιαστεί υποστηρίζοντας σ' επιστολή του, ότι δεν αποδέχεται τη διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους». Για σήμερα, έχουν κληθεί για τη συμπληρωματική απολογία οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

ΔΙΚΗ ΡΙΖΑΪ: Διακόπηκε για τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, του Αλκέτ Ριζάι για την απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό στις 22 Φεβρουαρίου του 2009.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ