Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στη Μύκονο βρέθηκε αδελφός γνωστού επιχειρηματία - ιδιοκτήτη κέντρων διασκέδασης στη Μύκονο και στην Αθήνα. Το πτώμα βρήκε η οικιακή βοηθός που καθάριζε το σπίτι του θύματος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 67χρονος φέρει τραύμα στο κεφάλι από άγνωστο αντικείμενο.

ΔΙΚΗ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»: Προθεσμία για τις 20 Οκτωβρίου ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση, «Επαναστατικός Αγώνας», Χρ. Κορτέσης. Η Παναγιώτα Ρούπα και ο Κώστας Γουρνάς, έστειλαν επιστολή, στην οποία αναφέρουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία των ανακριτικών αρχών. Να υπενθυμίσουμε ότι, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με το Νίκο Μαζιώτη, έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εφέτες θα μεταβούν, στις φυλακές Κορυδαλλού, για να διεξάγουν την ανάκριση.

ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ: Τρεις ληστείες με ένα νεκρό και δύο τραυματίες σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική. Συγκεκριμένα, στις 8 προχθές το βράδυ, τρία άτομα τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι έναν 37χρονο στη διασταύρωση των οδών Αγ. Ζώνης και Καλλιφρονά στην Κυψέλη όταν εκείνος αντιστάθηκε στην προσπάθειά τους να του πάρουν το κινητό τηλέφωνο. Από την άλλη, στη συμβολή των οδών Κόντου και Ι. Δροσοπούλου στα Πατήσια, άγνωστοι δρώντας με τον ίδιο τρόπο, χτύπησαν με μαχαίρι στην πλάτη έναν 31χρονο για να του πάρουν τα χρήματα. Το θύμα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομείο. Την ίδια κατάληξη είχε, τέλος, ένας υπάλληλος ψητοπωλείου στο Μενίδι. Χτες τα ξημερώματα δύο άγνωστοι μπήκαν στο κατάστημα επί της Λ. Πάρνηθος και αφού πυροβόλησαν τον υπάλληλο, πήραν τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ: Ανάμεσα στους πάγκους της λαϊκής αγοράς, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης της ληστείας που έγινε χτες το πρωί στην τράπεζα «EUROBANK» επί της Λ. Μαραθώνος στη Ν. Μάκρη.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ: Ενα κατάστημα ενδυμάτων και μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έγιναν χτες τα ξημερώματα στόχος εμπρηστικών επιθέσεων. Η πρώτη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα έξω από κατάστημα ενδυμάτων στο Περιστέρι, το οποίο υπέστη μικρές ζημιές στην πρόσοψή του, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η δεύτερη σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στον Αλιμο. Από την έκρηξη του μηχανισμού που αποτελούνταν από γκαζάκια - και στις δύο επιθέσεις - τρία αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Δύο άτομα, ηλικίας 20 και 31 ετών είναι - μετά την ομολογία τους στην αστυνομία - οι δράστες της άγριας δολοφονίας ενός 88χρονου στην Βασιλάδα Μεσσηνίας που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο άνδρες μπήκαν στο σπίτι του θύματος, τον χτύπησαν στο κεφάλι μέχρι θανάτου και στη συνέχεια, αφού έψαξαν όλα τα δωμάτια, αφαίρεσαν 300 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγγενείς ειδοποίησαν την αστυνομία όταν τον βρήκαν αργά το βράδυ της Τρίτης νεκρό.

ΕΚΛΕΒΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ: Συνελήφθη χτες ένας 36χρονος στην Κρήτη, στου οποίου το σπίτι σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 208 εκκλησιαστικές εικόνες διαφόρων διαστάσεων και υλικών, 20 Ιερά Ευαγγέλια 19ου και 20ού αιώνα, 40 λειψανοθήκες με τμήματα ιερών λειψάνων Αγίων, Οσίων και Μαρτύρων, 12 εξαπτέρυγα και 5 επάργυρα θυμιατά, 11 τμήματα τέμπλου, ένα τμήμα Ιεράς Πύλης, πέντε τμήματα Ωραίας Πύλης και σετ ιερατικών Αμφίων, 10 σταυροί ευλογίας και αγιασμού, μεγάλος αριθμός ιερατικών βιβλίων 18ου και 19ου αιώνα, μεγάλος αριθμός ασημένιων ταμάτων εικόνων αλλά και ιστορικών βιβλίων. Οπως ανακοινώθηκε, ήδη έχουν εξιχνιαστεί 12 κλοπές Ιερών Ναών μόνο στο νομό Χανίων ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες κλοπές από εκκλησίες σε όλη τη χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ