Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ σήμερα το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων αλλά και την Παρασκευή, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων περίπου 400 εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας, που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους. Σήμερα, η εκδίκαση αφορά περίπου 150 εργαζόμενους. Να υπενθυμίσουμε ότι οι συμβασιούχοι στο Δήμο είναι 700 άτομα σε σύνολο 1.600 εργαζομένων. Τη Δευτέρα που εκδικάζονταν πάλι ασφαλιστικά μέτρα, οι συμβασιούχοι ζήτησαν και έλαβαν νέα προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία τους.

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Στην λεγόμενη δημόσια διαβούλευση τίθεται τις επόμενες μέρες το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος, το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη βδομάδα από το υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή στα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη, προβλέπει την προώθηση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή αστυνομική ταυτότητα.

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τη διάρρηξη που έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου Αθηναίων, κατέθεσε προς τον νέο δήμαρχο, Γ. Καμίνη ο απερχόμενος δήμαρχος, Ν. Κακλαμάνης. Ο Ν. Κακλαμάνης, ζητά διευκρινίσεις, ανάμεσα σε άλλα, για την ώρα που έγινε αντιληπτό το γεγονός, τα πρόσωπα που διαθέτουν κλειδιά του πάρκινγκ, τα κομμάτια των προμηθειών που χειρίζονταν στο συγκεκριμένο τμήμα, και άλλα. Ζητεί τις εκθέσεις της ΕΛΑΣ και την υπό εκτέλεση Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Τέλος ο Ν. Κακλαμάνης στηλιτεύει την επιλεκτική διαρροή της είδησης στον Τύπο, «με αρκετή μάλιστα δόση φαντασίας αλλά και άγνοιας», όπως σημειώνει.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΣ μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών και καταδίωξή του από αστυνομικούς έπεσε χτες το μεσημέρι στο σπίτι του στην Αρχοντική Ρεθύμνου ο Βαγγέλης Σελιανάκης, που είχε δραπετεύσει το 1996 από τις Φυλακές Αλικαρνασσού. Ο δραπέτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στις αρχές του 1996 για τη δολοφονία του Κώστα Μουζουράκη, αλλά τον Ιούλη του ίδιου έτους είχε κατορθώσει να αποδράσει.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: Συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος είναι και ο πεζός που διασχίζει κάθετα το οδικό οδόστρωμα εκτός διάβασης, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1360/2010 απόφαση του Αρείου Πάγου. Στην προκειμένη περίπτωση η ευθύνη οδηγού μοτοποδηλάτου χωρίς άδεια, ο οποίος τραυμάτισε 83χρονη πεζή, η οποία επιχείρησε να διασχίσει κάθετα, εκτός διάβασης, οδικό οδόστρωμα, ανέρχεται στο 70%, ενώ η ευθύνη της πεζής η οποία τραυματίστηκε και στη συνέχεια απεβίωσε ανέρχεται στο 30%.

ΕΝΑΣ 31ΧΡΟΝΟΣ είναι - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας μιας 33χρονης, που συνέβη στην Καλλιθέα πριν από περίπου μία εβδομάδα. Οπως ανακοινώθηκε, ο 31χρονος, ξάδελφος του θύματος, έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Ομως ο φερόμενος ως δράστης είχε στην κατοχή του όπλο και εδώ και καιρό δεν έπαιρνε τα χάπια του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ