Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για τη Δευτέρα πήρε από τον Εισαγγελέα Εφετών Σ. Μουζακίτη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, που έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με τους μετανάστες απεργούς πείνας, που βρίσκονταν στη Νομική. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, έπραξε τα νόμιμα και για το λόγο αυτό δε στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ θα απολογηθούν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας ως οι δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σε κέντρο νεότητας στην Νεάπολη την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη δημοπρασία του ΟΔΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας 23χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» έχοντας πάνω του ένα πιστόλι, μία επιθετική χειροβομβίδα, και τα κλεμμένα (35.947 ευρώ, επιταγές και αποδείξεις του ΟΔΔΥ). Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ένας 28χρονος ως συνεργός του.

Σε έρευνες που έγιναν στη συνέχεια στα σπίτια τους στην Ανω Πόλη αλλά και σε σπίτι νεαρής γυναίκας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ένα αεροβόλο περίστροφο, χειρόγραφα κείμενα και προσχέδια κειμένου με αναρχικό περιεχόμενο, μία ξύλινη στρόγγυλη σφραγίδα με την ένδειξη «ΑΠΘ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ», πέντε κενά δελτία ειδικού φοιτητικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ, τρία κενά βιβλιάρια σπουδών και μία κενή ταυτότητα μεταπτυχιακού σπουδαστή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, κλπ.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ φυλάκισης με αναστολή, στον Τ. Βοσκόπουλο, από το Μονομελές Πρωτοδικείο όπου εκδικάστηκε η υπόθεση φοροδιαφυγής του γνωστού τραγουδιστή. Ορίστηκε εξαγορά της ποινής με 5 ευρώ την ημέρα. Το θέμα αφορά σε φορολογικές παραβάσεις την περίοδο 1991-96.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ