Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ της σιδηροδρομικής γραμμής, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε καύσιμα, πραγματοποίησαν χτες το πρωί φορείς και κάτοικοι του Αμυνταίου Φλώρινας, απαιτώντας επαναλειτουργία των επιβατικών δρομολογίων του ΟΣΕ προς και από την περιοχή. Οπως κατάγγειλαν, τα δρομολόγια των επιβατικών αμαξοστοιχιών έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες. Το υπουργείο δεσμεύθηκε για την επαναλειτουργία των δρομολογίων από τις 30 Απρίλη, όμως καμία θετική εξέλιξη δεν προέκυψε.

ΦΑΚΕΛΟ με υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) απέστειλε χτες η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α. Δρέττα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ε. Ράικου και ζητά την ποινική διερεύνηση προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

ΙΣΧΥΡΗ αστυνομική δύναμη δεν επέτρεψε χτες στους μετανάστες πρώην απεργούς πείνας της «Υπατίας» να πλησιάσουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε μόνο με τον υπεύθυνο του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή. Οι πρώην απεργοί πείνας είχαν προσυγκεντρωθεί στο σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη για να διαμαρτυρηθούν επειδή η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις της.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ποινής κάθειρξης των 8 χρόνων «συμφώνησε» τελικά χτες το μεικτό ορκωτό Εφετείο για τον Γιώργο Βογιατζή - Βούτση, που κατηγορείται για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη (2007). Να σημειωθεί ότι είχε ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα (πρωτοδίκως) κατά της πρώτης απόφασης του δικαστηρίου και ζητούσε μεγαλύτερη ποινή για τον κατηγορούμενο. Ο νεαρός δε θα οδηγηθεί στη φυλακή γιατί έχει εκτίσει την ποινή του και έχει αποφυλακιστεί. Στην απολογία του είπε ότι «δε μετανιώνω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα το ξαναέκανα». Προηγήθηκε η κατάθεση της μητέρας του, που μίλησε για μεγάλη ποινή που επιβλήθηκε πρωτόδικα, χωρίς αναγνώριση του ελαφρυντικού του νεαρού της ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ