Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗαπό τον Αρειο Πάγο του αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που δεν παρέτεινε την προσωρινή κράτηση των 3 ατόμων (συμπλήρωση 12μηνου) που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, το θέμα παραπέμπεται εκ νέου στο Συμβούλιο Εφετών, παρά το ότι αυτό δεν έχει πλέον την εξουσία για παράταση της προσωρινής κράτησης (για 6 ακόμη μήνες) αφού έχει παρέλθει το όριο των δώδεκα μηνών. Για το παραπάνω θέμα, χτες, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Σαράντου Νικητόπουλου Χριστόφορου Κορτέση και Βαγγέλη Σταθόπουλου, σε συνέντευξή τους μίλησαν για «ανατροπή των παγιωμένων νομικών κατακτήσεων», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι παρά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, λήψη διαφορετικής απόφασης (σ.σ. δηλ. παράταση της προσωρινής κράτησης) σημαίνει απόφαση «έξω από τους δικονομικούς κανόνες, έξω από τις συνταγματικές ρυθμίσεις και τις διεθνείς συμβάσεις για μια δίκαιη δίκη, είναι σε βάρος των κατηγορουμένων», σημαίνει επίσης «ότι κάνουμε καταστολή». Οι συνήγοροι τόνισαν την επικινδυνότητα του σκεπτικού της απόφασης του Αρείου Πάγου, γιατί στην ουσία ανατρέπει όχι μόνο το τεκμήριο αθωότητας, αλλά και την ίδια την κοινή λογική.

ΣΕΙΣΜΟΣ: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε στις 2.27' χτες τα ξημερώματα, με επίκεντρο 228 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας στον υποθαλάσσιο χώρο, στην περιοχή της Κυλλήνης, 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αμαλιάδας.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ έκρινε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ την οικοδομική άδεια με την οποία επετράπη η ανακατασκευή και η επέκταση του εστιατορίου «Μποσκέτο» που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ