Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΚΤΗ έκανε το δικαστήριο την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 147 επενδυτές της «Αspis Capital», που ζητούσαν να προσημειωθούν τα ακίνητα που ανήκουν τόσο στην οικογένεια του προφυλακισμένου επιχειρηματία Π. Ψωμιάδη όσο και στις εταιρείες του ομίλου «Ασπίς». Στις 21 Ιούνη θα συζητηθεί η προσφυγή 90 ακόμα επενδυτών της «Aspis Capital» και των 163 που στράφηκαν πρώτοι δικαστικά σε βάρος του επιχειρηματία, αλλά οι προσφυγές τους είχαν απορριφθεί. Ολοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τα χρήματα που επένδυσαν, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις του επιχειρηματία.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ σε βάρος του 18χρονου χάκερ από το Μπραχάμι, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο νεαρός χάκερ είχε «επιτεθεί» και στον ιστότοπο της Ιντερπόλ. Κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχή και πλαστογραφία (αφορά στις 130 πιστωτικές κάρτες που βρέθηκαν σπίτι του). Να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο βασίζεται στα ευρήματα που ανακοίνωσε ότι εντόπισε η αστυνομία. Δεν έχουν φτάσει ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες, στις δικαστικές αρχές όλα τα στοιχεία από την έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΔΙΚΗ ΣΕΙΡΙΝΙΔΗ: Από την αρχή και με νέα σύνθεση ξεκίνησε χτες για ακόμη μια φορά, η δίκη του Αρη Σειρινίδη. Η δίκη που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί χωρίς να προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία και αναβλήθηκε λόγω επίκλησης κωλύματος ενός δικαστή, άρχισε χτες με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με πολυβόλα στην αίθουσα του δικαστηρίου... Το γεγονός καταγγέλθηκε τόσο από τον ίδιο τον Α. Σειρινίδη όσο και από τους συνηγόρους που μίλησαν για «θεατρική εμφάνιση αστυνομικών και κατασταλτικών δυνάμεων που δεν είναι αναγκαίες». Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε στο δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι δικονομικά ορθή είναι η αποχώρηση από την αίθουσα των συγκεκριμένων ειδικών δυνάμεων, η επίμονη επισήμανση του αστυνομικού προς την Πρόεδρο ότι «αυτό γίνεται με ευθύνη δικιά σας»... Αρχικά, οι συνήγοροι επισήμαναν στο δικαστήριο ότι η «ιδεολογικοπολιτική θέση του κατηγορούμενου καμία σχέση δεν έχει με το συγκεκριμένο κατηγορητήριο» ενώ κάνοντας αναφορά και στο κατηγορητήριο είπαν χαρακτηριστικά, ότι πρέπει «τα κατηγορητήρια και οι δίκες να είναι στη σημερινή πραγματικότητα». Ο Α. Σειρινίδης έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη». Ο Σειρινίδης κατηγορείται ότι πυροβόλησε εναντίον αστυνομικής κλούβας στα Εξάρχεια το 2009.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ