Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΣτΕ: Με εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου το Υπουργικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την προαγωγή του αρεοπαγίτη Ν. Ζαΐρη στο βαθμό αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και της συμβούλου επικρατείας Μ. Σαρπ στο βαθμό αντιπροέδρου του ΣτΕ.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ: Από σήμερα τα δικόγραφα στο Πρωτοδικείο Αθήνας θα κατατίθενται ηλεκτρονικά (Fast Lane), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με τη εφαρμογή της διαδικασίας αυτής, οι δικηγόροι μπορούν να παραδίδουν το δικόγραφο σε ειδικό γραφείο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αριθμό πρωτοκόλλου. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα το παραλαμβάνουν, μαζί με τα σχετικά αντίγραφα και τον προσδιορισμό της δικασίμου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Το ΣτΕ θα επισκεφτεί σήμερα σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να συζητηθούν θέματα εύρυθμης λειτουργίας και ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης. Μεταξύ των άλλων θα συζητηθεί και η ανάγκη επιτάχυνσης εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων, κάτι στο οποίο πιέζει και η τρόικα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ: Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη, για λαθρεμπορία πολυτελούς αυτοκινήτου, πλαστογραφία στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος, καθώς και για την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας (σ.σ. ειδικό αδίκημα που αφορά την υπηρεσία, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν αφανής διαχειριστής καφετέριας - ουζερί στο Πόρτο Ράφτη). Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΛΕΨΙΤΥΠΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ: Συνελήφθη, προχθές, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία 47χρονη για κατοχή και διακίνηση από κατάστημα ιδιοκτησίας της στο κέντρο της Αθήνας, μεγάλου αριθμού κλεψίτυπου ψηφιακού υλικού εικόνας, ήχου και λογισμικού, καθώς και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ