Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε χτες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητώντας να ακυρωθεί η από 9/11/2011 εγκύκλιος του υπουργού Υγείας με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή της προηγούμενης από 7/10/2011 υπουργικής απόφασης που απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 3918/2011. Με τα νέα μέτρα, τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα, αλλά και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης. Στην προσφυγή ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η απελευθέρωση του ωραρίου θα οδηγήσει σε «μονοπωλιακές τάσεις».

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ: Ενας 49χρονος συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται πως σαν διαχειριστής - εταίρος εταιρείας εμπορίας φρούτων, δεν έχει καταβάλει στο Δημόσιο το ποσό των 403.644 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο άλλα πέντε άτομα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ: Με πλαστογραφίες, «κρυφούς λογαριασμούς» και άλλα τεχνάσματα, φέρεται να απέκτησε μία 46χρονη το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κατηγορούμενη, λόγω της θέσης της ως διευθύντριας υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να αποσπάσει το παραπάνω ποσό μέσα σε τρία χρόνια. Η δικογραφία της υπόθεσης υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ: Ποινές φυλάκισης για πάνω από τρία χρόνια επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε δύο νεαρούς 21 και 19 ετών, αντίστοιχα, που συνελήφθησαν στα επεισόδια που έγιναν στην πόλη τη μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών και στο δεύτερο 3 ετών και 3 μηνών με την κατηγορία της στάσης, αντίστασης, οπλοφορίας, διακεκριμένης φθοράς, επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Οι δύο συλληφθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ