Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,3 ΡΙΧΤΕΡ. Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.24' χτες το πρωί με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Κρήτης, αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, ακόμα και σε περιοχές της Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν κάποιες ζημιές.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: Τουρκία (159 παραβιάσεις), Ρωσία (121), Ουκρανία (105), Ελλάδα (69), Ρουμανία (58) και Πολωνία (54) συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των χωρών που από τις 47 χώρες - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδικάσθηκαν μέσα στο 2011, για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Συνολικά οκτώ άτομα συνελήφθησαν χθες, σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Πύργο), από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, για οφειλές στο Δημόσιο.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ. Ενας 23χρονος είναι ο ένας από τους συνολικά πέντε δράστες της δολοφονίας μίας 17χρονης και ενός 16χρονου, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο σε ρέμα στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν τη δολοφονία των δύο ανηλίκων, είχε διαπληκτιστεί ο 16χρονος με έναν 18χρονο, αδελφό του συλληφθέντα, έξω από το σπίτι του θύματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ