Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» λόγω της απουσίας από την αίθουσα των Χρ. Τσάκαλου και Δ. Μπολάνο γιατί κάνουν απεργία πείνας, ζήτησαν οι κατηγορούμενοι Γιωρ. και Μιχ. Νικολόπουλος. Να σημειωθεί ότι από τις 8 του μήνα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας οι Γ. Τσάκαλος, Π. Αργυρού και Χ. Τσάκαλος, μέλη (όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει) της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με αίτημα την οριστική μεταγωγή των Γ. Τσάκαλου και Π. Αργυρού από τις φυλακές του Δομοκού λόγω των συνθηκών κράτησης όπως οι ίδιοι είχαν καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν με εξευτελισμό της αξιοπρέπειάς τους από δεσμοφύλακες. Επιπρόσθετα, από τις 17 Απρίλη έχουν ξεκινήσει και οι Δ. Μπολάνο, Χ. Χατζημιχελάκης και Γ. Πολύδωρας. Ο συνήγορός τους, Φρ. Ραγκούσης είπε στο δικαστήριο ότι βασανίστηκαν. Ολοι οι συνήγοροι επίσης, έκαναν λόγο και για «εκδικητικές μεταγωγές που υφίστανται οι κατηγορούμενοι».

Μικρή ένταση προκλήθηκε μεταξύ συνηγόρων, κατηγορουμένων και του δικαστηρίου για την υπόθεση της εμφάνισης του κομβικού μάρτυρα Δ. Χωριανόπουλου τότε τμηματάρχη της «Αντιτρομοκρατικής». Οι συνήγοροι προσκόμισαν τη διεύθυνσή του και τόνισαν ότι άμα δεν παρουσιαστεί στο δικαστήριο θα ζητήσουν βίαιη προσαγωγή. «Δεν μπορεί, είπαν, να δίνει συνέντευξη λίγο πριν αρχίσει η πρώτη δίκη, να δίνει αναφορά του ανακριτικού υλικού και τώρα να είναι εξαφανισμένος από το δικαστήριο»...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΙΞΩΝΗΣ: Απέρριψε ο Αρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τη δημόσια έκταση της Αξωνής και έτσι παραμένει η ποινή κάθειρξης των 11 ετών που έχει επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στον Κύπριο δικηγόρο Τζ. Κωνσταντινίδη και στον επίσης κυπριακής καταγωγής επιχειρηματία Κ. Γεωργίου, ενώ δε μεταβάλλεται και η ποινή της 10ετούς κάθειρξης που έχει επιβληθεί στη συμβολαιογράφο Δ. Σεχιώτη. Οι καταδικασθέντες με πλαστά έγγραφα επιχείρησαν να «βαφτίσουν» ως ιδιωτική δασική έκταση 620,836 στρέμματα στη περιοχή Αιξωνή της Γλυφάδας σε βάρος του δημοσίου.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ τοποθέτησαν προχτές αργά το βράδυ, εμπρηστικό μηχανισμό σε τέσσερα αυτοκίνητα του ΟΤΕ στη συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη και Τζαβέλα. Από την έκρηξη τα οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ