Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε στις 13.25 χτες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στα Βρέλια Αμφίκλειας, στη Φθιώτιδα. Στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από τον αέρα το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο αεροσκάφη τύπου «Canadair» και δύο αεροσκάφη τύπου «Pezedel». Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Πλημμελειοδικών Αθήνας οδηγήθηκε χτες 56χρονος, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τον ΟΓΑ. Το ύψος της συνολικής ζημιάς ανέρχεται στις 70.794 ευρώ. Ο 56χρονος συνελήφθη προχτές στο Περιστέρι, από αστυνομικούς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Το 2004 είχε καταφέρει να πάρει γνωμάτευση με ποσοστό αναπηρίας 67%, το οποίο στα τέλη του 2007 επεκτάθηκε στο 100%, με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ Αργους. Εντοπίστηκε να πουλά οπωροκηπευτικά προϊόντα σε λαϊκή αγορά του Περιστερίου και να οδηγεί ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο.

ΠΟΛΥΜΕΛΗΣεγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε πέντε ένοπλες ληστείες τραπεζών, εκρήξεις ΑΤΜ και επιθέσεις κατά αστυνομικών, εξαρθρώθηκε έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν 23 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τρία ηγετικά στελέχη, ένας δικηγόρος και ένας ειδικός φρουρός.

Οι πέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, έγιναν με χρήση βαρέος οπλισμού, την περίοδο από 3 Απρίλη έως και 18 Ιούνη, σε Καβάλα, Σέρρες, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη. Επίσης έγιναν 10 διαρρήξεις (οι 9 με χρήση εκρηκτικών υλών) ΑΤΜ σε Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Σίνδο Θεσσαλονίκης και Εβρο.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν στην πόλη της Καβάλας, 23 άτομα, ηλικίας 24 έως 50 ετών. Οι δράστες, σε 2 περιπτώσεις πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Ορισμένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται και σε υποθέσεις σχετικά με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και πλαστών χαρτονομισμάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ