Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ: Τμηματικά από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο, θα απολογηθούν οι 25 κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που έγινε σε στέκια του «αντιεξουσιαστικού» χώρου στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες, χτες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία τους απήγγειλε το κατηγορητήριο και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Ε' ειδική ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Διώκονται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητες φθορές, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο και σε ξένα πράγματα, κατοχή εκρηκτικών υλών, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ: Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν χτες προς εκτέλεση ενταλμάτων, συγγενείς του πρώην μεγαλομέτοχου της ΑΕΚ Μ. Ψωμιάδη, που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση των στημένων παιγνιδιών. Συλληφθέντες είναι ο γιος (κρίθηκε προφυλακιστέος) και η κόρη του (αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους), αλλά και δύο ξαδέρφια του. Οι απολογίες στον ανακριτή άρχισαν χτες, με τον Στ. Ψωμιάδη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση των στημένων παιγνιδιών. Στην ανακρίτρια εμφανίσθηκε επίσης και η αδελφή του Στ. Ψωμιάδη. Κατά το κατηγορητήριο, όλοι οι κατηγορούμενοι, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό να «ξεπλένουν» ποσά, προερχόμενα από υπεξαίρεση στην ΑΕΚ και από αποφυγή πληρωμής φόρων από επιχειρηματικές δραστηριότητες.

ΡΙΦΙΦΙ έγινε χτες, χωρίς κανένας να αντιληφθεί τη δράση ή τους ίδιους τους ληστές και με λεία άνω των 300.000 ευρώ. Οι δράστες χτύπησαν ένα κοσμηματοπωλείο και ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου και διέφυγαν μέσω της οδού Αιόλου. Μπήκαν μέσω στοάς που υπάρχει δίπλα στα καταστήματα, έφτασαν στα υπόγεια, έκοψαν τα καλώδια του ΟΤΕ για να μην κτυπήσουν οι συναγερμοί και μετά έκοψαν τα καλώδια του ρεύματος για να μην δουλέψουν οι κάμερες ασφαλείας. Φτάνοντας στη συνέχεια στον ακάλυπτο που συνδέει τα δυο μαγαζιά τα λήστεψαν και μέσω της πολυκατοικίας που υπήρχε στον ακάλυπτο, βγήκαν στην οδό Αιόλου χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ