Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσέφυγε χτες η προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού Β. Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, με στόχο την άρση της προσωρινής κράτησής της. Υπενθυμίζεται ότι η Β. Σταμάτη έχει λάβει αρνητική απάντηση από τον ανακριτή Γ. Μαλλή για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και τώρα κατέφυγε στο αρμόδιο Συμβούλιο. Στην αίτησή της στον ανακριτή προσκόμισε ψυχιατρική γνωμάτευση του καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, ο οποίος ανέφερε «έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία» της προσωπικότητάς της και πως η κρατούμενη πάσχει από «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή». Στο μεταξύ, σήμερα απολογείται ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, ο Ν. Ζήγρας, προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος φέρεται ως «άνθρωπος κλειδί» για τις διαδρομές των χρημάτων από τις μίζες με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Ν. Ζήγρας, τον περασμένο Απρίλη, μετά τη σύλληψή του είχε δώσει τυπική απολογία επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ: Ξεκίνησαν χτες οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ που είχαν καθυστερήσει λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και λόγω εσωτερικών διεργασιών. Στη θέση του παρέμεινε τελικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Ν. Παπαγιαννόπουλος ο οποίος ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο τον Οκτώβρη του 2011. Τη Δευτέρα το μεσημέρι συνεδρίασε το συμβούλιο κρίσης αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους αντιστρατήγους υπό την προεδρία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και με τη συμμετοχή δυο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς. Το συμβούλιο έκρινε ως διατηρητέους τον επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ Α. Σταματάκη και τον Γενικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδας Δ. Παπαδόπουλο. Αντίθετα, έκρινε ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους τον μέχρι πρότινος υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ν. Σερέτη και τον Γενικό Επιθεωρητή Ν. Ελλάδας Γ. Μπαλάκο.

ΣΥΛΛΗΨΗ: Στη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται να ανήκουν σε ομάδα που διέπραττε κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στη Βοιωτία, προχώρησαν αστυνομικοί σε Βοιωτία και Πατήσια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 36χρονος κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, και για τις κλοπές ενώ αναζητούνται άλλα έξι άτομα.

ΑΠΑΤΗ: Αλλη μία νέα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία. Οπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, μέσω του διαδικτύου στην οποία φέρεται να είχε συμμετοχή ένας 42χρονος ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Το ύψος της ζημιάς εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξαν καταγγελίες δύο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ πως άγνωστοι είχαν υποβάλει μέσω του διαδικτύου ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις. Ετσι, δήλωσαν πως απασχολούσαν άτομα ως εργάτες οικοδομικών έργων και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

ΛΗΣΤΕΙΑ με λεία περίπου 500.000 ευρώ σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο υποκατάστημα της «ALPHA BANK» στην περιοχή Πέταλο Σπετσών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι τέσσερις δράστες - εκ των οποίων και μία γυναίκα - μπήκαν στις 2.30 στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτες. Επίσης, φέρονται να χρησιμοποίησαν ταχύπλοο προκειμένου να διαφύγουν και από το νησί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ