Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε χτες ο εισαγγελέας σε βάρος των 24 συλληφθέντων από τις χτεσινές πορείες. Οι συλλήψεις έγιναν από διάφορες περιοχές του κέντρου όπως Σίνα, Εξάρχεια, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Λεωφ. Αμαλίας. Ολοι παραπέμπονται με ενιαία δικογραφία και οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίστασης κατά της Αρχής, απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου, παράνομης οπλοφορίας, απείθειας, απρόκλητης έργω εξύβρισης. Και οι 24 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και 3 ανήλικοι, παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ μέχρι τότε κρατούνται.

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ προχωρούν από τη Δευτέρα οι επιστημονικοί φορείς των δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, μηχανικών, γιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντογιατρών και φαρμακοποιών. Ειδικότερα, οι παραπάνω επιστημονικοί φορείς θα πραγματοποιήσουν πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (15/10), στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου. Ανάλογη συγκέντρωση θα κάνουν και την Τετάρτη (17/10), στη 1.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ (οδός Ακαδημίας 60) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Οι επιστημονικοί φορείς διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη ένταξη των κλάδων Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό τους κλάδους των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών και στην οικονομική τους εξαθλίωση.

ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ του εισαγγελέα Εφετών ασκείται ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη (σε βαθμό πλημμελήματος) σε βάρος του αστυνομικού Π. Μπώκου, βασικού μάρτυρα κατηγορίας, που είχε πυροβολήσει πισώπλατα τον Σ. Σεϊσίδη, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο συνήγορός του είχε ζητήσει την ποινική δίωξη του αστυνομικού. Ο Σ. Σεϊσίδης πυροβολήθηκε στην περιοχή των Πετραλώνων ενώ έτρεχε να ξεφύγει λόγω φυγοδικίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρούνταν ύποπτος για ληστείες τραπεζών και ήταν επικηρυγμένος από τον τότε υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη. Ο Σ. Σεϊσίδης έχει αθωωθεί ομόφωνα από το δικαστήριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ