Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και στον ανακριτή οδηγήθηκε χτες η γυναίκα που έβγαλε όπλο, πυροβόλησε και σκότωσε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία. «Ηθελα να σκοτώσω μόνο το φονιά του παιδιού μου, ζητάω συγνώμη για τον τραυματισμό του άλλου», δήλωσε η κατηγορουμένη. Αρνήθηκε να αποκαλύψει πώς πέρασε το όπλο μέσα στα δικαστήρια.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ:Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σχετικά με διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Εκτός από τους οκτώ συλληφθέντες, εκ των οποίων ο ένας είναι εκπαιδευτικός, άλλα δύο άτομα κατηγορούνται (χωρίς να συλληφθούν) για το ίδιο αδίκημα. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των παραπάνω καθώς εντοπίστηκαν να διακινούν - μέσω διαδικτύου - αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Μετά την ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι στην Αττική, στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη, στη Λήμνο, στην Κατερίνη και την Κω. Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 σκληροί δίσκοι υπολογιστή, τρεις φορητοί υπολογιστές, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών και δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας. Αργά το βράδυ, ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Σ. Γκλαβάς, ανακοίνωσε πως ο εκπαιδευτικός «τέθηκε εκτός σχολικού περιβάλλοντος και έχει ανασταλεί η άσκηση των καθηκόντων του».

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ, η τρίτη σε πέντε μέρες, σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού. Οπως έγινε γνωστό, ο κρατούμενος, ηλικίας 21 ετών, έσπρωξε τους αστυνομικούς που τον επέβλεπαν και κατάφερε να διαφύγει από την ανοιχτή πόρτα των κρατητηρίων. Ηδη, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που τον επέβλεπαν ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ πιάστηκαν χτες στην Κρήτη γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός εκρηκτικών όπλων πυρομαχικών και ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Κίσσαμο Χανίων ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αγροτεμάχια και αποθήκες του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια βόμβα, 13 κιλά εκρηκτικών υλών, 3 τουφέκια, 4 χειροβομβίδες, 199 πυροκροτητές, 7.791 φυσίγγια και 2,5 κιλά κάναβης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ