Πέμπτη 10 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΡΑΓΜΟ στους δασοκτόνους σχεδιασμούς της κυβέρνησης βάζει με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό τον ορισμό του δάσους και της δασικής έκτασης όπως αυτός διατυπώνεται στο νόμο 3208/2003, δικαιώνοντας το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕ). Η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε με αφορμή την προσφυγή του ΓΕΩΤΕ που στρεφόταν κατά της από 16/3/2005 απόφασης του υπουργού Γεωργίας για τον καθορισμό της διαδικασίας κατάρτισης, τήρησης, κωδικοποίησης και ενημέρωσης του δασολογίου.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Συμβούλιο Επικρατείας κατέθεσε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η από 2/1/2013 απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης με την οποία εξέπεσε από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Η προσφυγή θα συζητηθεί στις 6 Ιούνη 2013, ενώ παράλληλα ο Π. Ψωμιάδης έχει καταθέσει αίτηση αναστολής, καθώς και αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.

ΕΝΑΣ 29ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ χτες το απόγευμα ως ύποπτος για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». O νεαρός κρατείται και ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική. Πριν από μερικές μέρες εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, βάσει του οποίου συνελήφθη σε επαρχιακή πόλη όπου εντοπίστηκε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ