Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ έβαλε τέλος στη ζωή του χτες λίγο μετά το μεσημέρι, στο Βόλο, ένας 63χρονος, που βούτηξε στο κενό από την ταράτσα του κτιρίου του ΙΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας λάμβανε αναπηρική σύνταξη...

ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ: Στο επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμφθηκαν δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, γιατί είχαν εκφράσει τη γνώμη τους και άσκησαν κριτική στην πολιτική της τρόικας, στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, ενώ δεν άφησαν στο απυρόβλητο ούτε τη Δικαιοσύνη. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Ι. Πενταγιώτης είχε αποστείλει επιστολή (μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου dikastis.blogspot.gr), όπου έκανε κριτική στα σημερινά κακώς κείμενα. Το περιεχόμενο της επιστολής αυτής επικρότησε στον ίδιο ιστότοπο η συνάδελφός του Β. Μυρσιώνη, εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς. Και οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας και παρεμφερή πειθαρχικά παραπτώματα, που επισύρουν ποινή από απλή επίπληξη μέχρι οριστική παύση από το δικαστικό σώμα. Η παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έγινε από τους προϊσταμένους τους, εισαγγελείς Εφετών Κρήτης και Πατρών.

ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ των 9 χιλιοστών βρέθηκε χθες μέσα σε φάκελο που έφτασε με το ταχυδρομείο στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Στο φάκελο, εκτός από τη σφαίρα φέρεται να υπήρχε και σημείωμα το οποίο εξετάζει η Αντιτρομοκρατική.

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε όλες τις θέσεις μέτρησης του δικτύου σταθμών της περιοχής Αθηνών, παρατηρήθηκαν χτες, ενώ οι τιμές των αέριων ρύπων διατηρήθηκαν σε ψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, λόγω της μεταφοράς σκόνης απ' την έρημο της Σαχάρας, η συμμετοχή σωματιδίων φυσικής προέλευσης στις διαμορφούμενες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, φαινόμενο που θα συνεχιστεί και σήμερα. Το ΥΠΕΚΑ έκανε τη σύσταση για χτες και σήμερα να περιοριστεί η καύση βιομάζας σε τζάκια ή λέβητες θέρμανσης. Μετά το ΥΠΕΚΑ και το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συστήνει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις ατόμων με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης, συστήνει στα παραπάνω άτομα καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Συμβούλιο Επικρατείας κατέθεσαν κοινωνικές και μεταναστευτικές οργανώσεις καθώς και γιατροί ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 28/10/2012 υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται ότι τα νοσήλια στα νοσοκομεία για τους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας θα είναι σχεδόν διπλάσια από τα κανονικά (αυτά των Ελλήνων).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ