Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΔΙΚΗ της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κατέθεσε ο επικεφαλής στις τότε επιχειρήσεις της «Αντιτρομοκρατικής» Ε. Χαρδαλιάς. Τα όσα ισχυρίστηκε μετά από ερωτήσεις δικαστηρίου και συνηγόρων για συγκεκριμένη υπόθεση, «περιστράφηκαν» ανάμεσα στο ότι οργάνωσε και σχεδίασε τις συνεχείς παρακολουθήσεις (σ.σ. ο έτερος της «Αντιτρομοκρατικής» που είχε καταθέσει ο Κ. Τζανετάκος, επέμενε στον όρο επιτήρηση και στην επιστροφή του στην Αθήνα με σακούλες σκουπιδιών) και τις έρευνες, ήταν στις συλλήψεις και στο ότι ήταν σε κάποια στάδια των παρακολουθήσεων... και της δικογραφίας. Τα παραπάνω προκάλεσαν τις ενστάσεις συνηγόρων κατά της εξέτασής του γιατί όπως ειπώθηκε λειτούργησε και ως ανακριτής.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων το μέλος (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» Χρ. Τσάκαλος έκανε ερωτήσεις για να αναδείξει, όπως ειπώθηκε, τις μεθόδους της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Από τη διαδικασία αναδείχτηκε και επισημάνθηκε από τους κατηγορούμενους ότι πάντα κάποιος ανώνυμος, κάνει μια καταγγελία και γίνεται η... αποκάλυψη, πάντα υπάρχουν σακούλες σκουπιδιών που περισυλλέγονται ως στοιχεία, ενώ έγινε αναφορά σε υποθέσεις με κατασκευασμένα στοιχεία ανάλογων υπηρεσιών σε άλλες χώρες, που είδαν τη δημοσιότητα. Επίσης, ο Χρ. Τσάκαλος, αμφισβήτησε στο δικαστήριο, ότι το στέλεχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας έκανε τις παρακολουθήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να ήξεραν πρόσωπα και πράγματα. Αναπάντητο έμεινε επί της ουσίας το ερώτημα για το «αν η "Αντιτρομοκρατική" είτε σε αυτή την περίπτωση, είτε στο παρελθόν, βάζοντας μια κλιμάκωση βαρύτητας κατηγοριών, ενώ παρακολουθεί υπόπτους, έχει αφήσει να διαπραχθούν έκνομες ενέργειες που εκείνη τη στιγμή δεν την ενδιέφεραν».

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ απανθρακώθηκε χτες, όταν λίγο μετά τις 05.00 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονοκατοικία της οδού Κλεωνών στην περιοχή Καλλιθέα της Κορίνθου. Οταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, είχε καεί η μισή κεραμοσκεπή και βρήκαν απανθρακωμένη την ηλικιωμένη. Για την πιστοποίηση της ταυτότητας της άτυχης γυναίκας κλήθηκε ο σύζυγός της. Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι απόστρατοι του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας και των Σωμάτων Ασφαλείας από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο και άλλες περιοχές. Κατήγγειλαν την περικοπή κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Εθνική Αμυνα και τη μείωση μισθών και συντάξεων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ