Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ βρέθηκε, από τη σύζυγός του, στο σπίτι του, στη Νέα Ιωνία Βόλου, ο Κώστας Κόγιας, 61 ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός συνδικαλιστής, τον τελευταίο καιρό, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και οικονομικά. Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ. Η κηδεία του Κ. Κόγια έγινε προχτές.

ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ εταιρειών κούριερ που δεν αναγνώρισαν κανένα κατηγορούμενο, με συνηγόρους να επισημαίνουν πως εμμέσως πλην σαφώς -όπως ειπώθηκε και σε αυτή τη συνεδρία- «υποδείχθηκε» στους μάρτυρες από την αστυνομία, ποιον να αναγνωρίσουν (με αποτέλεσμα να υπάρχουν απαντήσεις στο δικαστήριο του τύπου το 30% σε αναγνώριση το έγραψαν οι αστυνομικοί δεν το είπα εγώ) ολοκληρώθηκε και η προχτεσινή διαδικασία της δίκης της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Από την πλευρά του, ο Μ. Νικολόπουλος είπε στο δικαστήριο ότι «δεν μας απασχολούν ούτε οι αναγνωρίσεις, όταν πρόκειται για τα μέλη της οργάνωσης». Ομως όπως είπε, «με τις αναγνωρίσεις αναμίχθηκαν πρόσωπα που δεν είναι μέλη και δεν έχουν συμμετάσχει και στις ενέργειες της ΣΠΦ. Θέλουμε να αποκαλύψουμε αυτή τη μεθόδευση της αντιτρομοκρατικής, γι' αυτό και κάνουμε ερωτήσεις».

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ είναι ο νόμος 4014/2011 για την «τακτοποίηση αυθαιρέτων». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματικό το σχετικό νόμο με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις προέβλεπαν «τακτοποίηση αυθαιρέτων» με την επιβολή ειδικού προστίμου το οποίο θα κατατίθεντο στο λεγόμενο «πράσινο ταμείο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ