Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ στο Τμήμα Αντιρατσιστικής Βίας έδωσε χτες, ο 14χρονος Αφγανός που όπως καταγγέλθηκε από τους «Γιατρούς του Κόσμου» έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μάη στην πλατεία Αττικής. Ο ανήλικος, όπως έγινε γνωστό, δέχθηκε την επίθεση ατόμων -που όπως είπε- φορούσαν μαύρες μπλούζες και μιλούσαν ελληνικά. Οι δράστες, τον χτύπησαν και του χαράκωσαν το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπύρας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο όπου πήγε, του έγιναν περίπου 30 ράμματα.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο 14χρονος είχε προσπαθήσει να πάει στην Ελβετία, πληρώνοντας δουλέμπορους για να τα καταφέρει αλλά είχε κρατηθεί για περίπου 20 λεπτά της ώρας από αστυνομικούς του αεροδρομίου. Το περιστατικό αυτό, το διαψεύδει η Αστυνομία με χθεσινή της ανακοίνωση καθώς -όπως επισημαίνεται- δεν προκύπτει κράτηση του ανήλικου από τα στοιχεία και τις καταγραφές του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Αθηνών.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ για περίπου μία ώρα έμειναν χτες από τις 4 το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Σε συρμό που βρισκόταν στην αποβάθρα του σταθμού Πανεπιστήμιο εμφανίστηκε καπνός με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το τρένο. Προληπτικά διακόπηκαν τα δρομολόγια από το συγκεκριμένο σταθμό μέχρι την Ομόνοια. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο πάντως δε διαπίστωσε πυρκαγιά. Επιτόπου έσπευσαν και τεχνικοί της «Αττικό Μετρό», οι οποίοι εξέτασαν από πού προήλθε ο καπνός. Η κυκλοφορία των συρμών αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Πιθανά το πρόβλημα του συρμού να οφειλόταν σε κακή λειτουργία του συστήματος φρένων.

ΒΑΡΥΣ ήταν και φέτος ο φόρος αίματος στην άσφαλτο σε όλη την επικράτεια, τις μέρες του Πάσχα. Από τις 27 Απριλίου έως 12 Μάη, έχασαν τη ζωή τους 28 άτομα σε 26 θανατηφόρα δυστυχήματα ενώ βαριά τραυματίστηκαν 72 άτομα (έναντι 46 πέρσι) και ελαφρύτερα 597 (αντί 591 ατόμων την αντίστοιχη περσινή περίοδο).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ