Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Την πρόθεσή της να παραχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα που έχει στην κατοχή της η Αρ. Τσοχατζοπούλου, διαμήνυσε χτες ο συνήγορός της Μ. Δημητρακόπουλος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Τα ακίνητα αυτά είναι δεσμευμένα και πρόκειται για το σπίτι στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, ενώ τα άλλα δύο είναι στην οδό Κεφαλληνίας, στην Κυψέλη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα τρία ακίνητα φέρεται να αγοράστηκαν με χρήματα που προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας κατά του υπουργού Παιδείας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντίθετα στις συνταγματικές επιταγές το Μνημόνιο 2 (Ν. 4046/2012), η υπουργική απόφαση της 28/2/2012 και η από 12/7/2013 εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με τα οποία απελευθερώνονται οι απολύσεις και μειώνεται το ύψος των αποζημιώσεων, ενώ καταργούνται όλες οι σχετικές με το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών διατάξεις που προβλέπονται από το Ν. 682/1977.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο επιχειρηματίας Σ. Κόκκαλης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, μετά την απολογία του στον ανακριτή Γαβ. Μαλλή για την υπόθεση των συμβάσεων προμήθειας τερματικών του 2007 και του 2010 μεταξύ ΟΠΑΠ και IΝΤΡΑΛΟΤ. Στην απολογία του ο Σ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι οι επίμαχες συμβάσεις δε ζημίωσαν οικονομικά τον ΟΠΑΠ. Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν άλλα τέσσερα άτομα, ο διευθύνων σύμβουλος της IΝΤΡΑΛΟΤ Κ. Αντωνόπουλος, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στοιχημάτων Ανδ. Παπούλιας, ενώ για το αδίκημα της απιστίας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Β. Νειάδας. Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ