Τετάρτη 31 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ τέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ένας 41χρονος αστυφύλακας, ο οποίος φέρεται να εκβίαζε μία 34χρονη. Οπως κατήγγειλε η τελευταία, ο κατηγορούμενος ασκούσε το επάγγελμα του ντετέκτιβ και τον είχε προσλάβει για να συλλέξει πληροφορίες για τρίτο άτομο έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Οταν η γυναίκα αποφάσισε να σταματήσει την εν λόγω έρευνα, εκείνος απαιτούσε τα υπόλοιπα 200 ευρώ που του χρωστούσε εκβιάζοντάς την. Ετσι, δόθηκε ραντεβού όπου και ο 41χρονος συνελήφθη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ενώ είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΥΣ έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, μετά από διαδικασία μόλις έξι δικασίμων, τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφορά το θάνατο του 24χρονου ομογενή Ν. Σακελίων, φοιτητή της Αρχιτεκτονικής. Ο 24χρονος το 2008 στη διάρκεια αστυνομικού «ελέγχου» έπεσε σε κώμα και ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, ενώ οι αστυνομικοί, σύμφωνα με καταγγελίες, τον είχαν εγκαταλείψει αναίσθητο στο οδόστρωμα της οδού Αναξαγόρα. Πάντως, αν και οι απολογίες των κατηγορουμένων εξόργισαν τον εισαγγελέα της έδρας που εκτίμησε ότι «ούτε παιδιά Δημοτικού δε θα μπορούσαν να τους πιστέψουν», ωστόσο πρότεινε την απαλλαγή τους, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε καμιά ευθύνη τους για το θάνατο του Σακελίων...

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο καταυλισμούς Ρομά πραγματοποιήθηκε χτες στη Μεσσηνία όπου, εκτός από τους αθρόους ελέγχους, κατεδαφίστηκαν 14 καταλύματα. Η επιχείρηση αυτή προστίθεται στις δύο προηγούμενες που σημειώθηκαν προχτές σε Κόρινθο και Αργος με πρόσχημα «την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών». Μέχρι αργά χτες το απόγευμα, είχαν ελεγχθεί 400 άτομα και 165 οχήματα και είχαν προσαχθεί 113 άτομα. Από αυτούς συνελήφθησαν 29. Παράλληλα, φέρεται να βεβαιώθηκαν 83 παραβάσεις. Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Κόρινθο και Αργος ελέγχθηκαν 405 άτομα και 202 οχήματα. Από τους παραπάνω προσήχθησαν 106 άτομα και συνελήφθησαν 71.

ΜΙΑ 37ΧΡΟΝΗ γυναίκα, η Α. Μπενικσή, βρέθηκε νεκρή στην απομόνωση των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνταν για υποθέσεις ναρκωτικών. Η επίσημη εκδοχή αναφέρει ως αιτία θανάτου καρδιολογικά προβλήματα. Πάντως, όπως επισημαίνουν από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές, η Α. Μπεκινσή είχε διαγνωστεί με πρόβλημα καρδιάς πριν 15 ημέρες, όταν μεταφέρθηκε μετά από μια κρίση στο νοσοκομείο. Σύντομα, όμως, την επανέφεραν στην απομόνωση. Επίσης, στις 15 Απρίλη, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, είχε αυτοκτονήσει στις ίδιες φυλακές η Μ. Θεοδωράκη, που κρεμάστηκε στο κελί της. Αλλά και η Α. Μπεκινσή, λίγο πριν το θάνατό της, είχε κάνει απόπειρα, αλλά, τότε, το προσωπικό την πρόλαβε. Πριν δύο μήνες πέθανε από «φυσιολογικά αίτια» (καρδιά) - κατά την επίσημη εκδοχή - η Αθ. Τζιούρα, σε ηλικία 53 ετών, στην ίδια πτέρυγα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ