Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΕΓΧΟΥΣ σε καταστήματα και επιχειρήσεις πραγματοποίησαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας σε διάφορες ηπειρωτικές περιοχές και νησιά των Κυκλάδων. Οπως ανακοινώθηκε, από τους ελέγχους που έγιναν από τις 13 έως και τις 19 Αυγούστου σε Ηλεία, Τήνο, Πάρο, Σίφνο και Σέριφο διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 33 καταστήματα ενώ εντοπίστηκαν και 26 εργαζόμενοι που ήταν ανασφάλιστοι.

ΝΕΚΡΟΣ είναι ο 47χρονος που προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αφού πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στο Αργος. Από τις 12 Αυγούστου -όταν είχε συμβεί το τραγικό περιστατικό- νοσηλευόταν σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Τζάνειο» νοσοκομείο ενώ η 17χρονη είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «ΚΑΤ». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνει τετραπληγική αν καταφέρει να επιζήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως αιτία για την αυτοκτονία του 47χρονου και του σοβαρού τραυματισμού της 17χρονης φέρεται να είναι ο χωρισμός του από την γυναίκα του και τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ για το λεγόμενο παρεμπόριο πραγματοποιήθηκε προχτές, από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος τους ήταν οι φτωχοί μικροπωλητές της πλατείας Βικτωρίας, της οδού Φυλής και των γύρω δρόμων. Στις περίπου πέντε ώρες που κράτησε η επιχείρηση, προσήχθησαν συνολικά έξι άτομα ενώ όπως ανακοινώθηκε κατασχέθηκαν 16 σάκοι με εμπορεύματα.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ έκανε δεκτό αίτημα 4 ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών και εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η εκτέλεση υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα για τη «δραστηριοποίηση πλοίων στις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ ελληνικών και τουρκικών λιμένων».

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ για τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, άσκησε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης σε βάρος των μελών των διοικήσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) από το 2008 ως σήμερα. Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος του γενικού διευθυντή. Σύμφωνα με τη δίωξη, στα μέλη του ΔΣ αποδίδεται η διάπραξη των αδικημάτων ως φυσικών αυτουργών, ενώ στο γενικό διευθυντή η ηθική αυτουργία των πράξεων. Φέρεται να τους έπεισε να του αναθέσουν τα καθήκοντά του το 2008 και να ανανεώσουν τη θητεία του αν και, κατά τον εισαγγελέα, κατείχε πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το εξωτερικό. Επίσης, του έχει απαγγελθεί και κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε φοίτησε εκεί ο κατηγορούμενος. Στα μέλη των ΔΣ καταλογίζεται ότι δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μισθός 7.500 ευρώ στο εν λόγω στέλεχος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ