Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στο σπίτι του εφέτη ανακριτή Δ. Μόκκα στο Χολαργό. Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύτηκε χτες σε γνωστή ιστοσελίδα, η επίθεση έγινε με την αιτιολογία πως παρέτεινε την προφυλάκιση του μέλους της «Συνωμοσίας» (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) Γεράσιμου Τσάκαλου λίγες ώρες πριν από τη λήξη της, ενώ διένυε την 23η μέρα απεργίας πείνας. Στο τρισέλιδο κείμενο, που έχει τίτλο «Σχέδιο Φοίνικας 5», ο συντάκτης καλεί σε επιθέσεις εναντίον δικαστών.

ΣΕ 12 ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ χωρίς αναστολή για εμπρησμό από πρόθεση κατ' εξακολούθηση σε δασικές εκτάσεις στα Γιάννενα, καταδικάστηκε χτες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων ένας 34χρονος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η Υπηρεσία έφτασε στα ίχνη του μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο από 16 Ιούλη του 2011 έως και τις 26 Αυγούστου του ίδιου έτους.

ΕΠΙΘΕΣΗ εναντίον επιχειρηματία, σημειώθηκε στο σπίτι του τελευταίου στη Βουλιαγμένη. Οπως έγινε γνωστό, ο 61χρονος πυροβολήθηκε από άγνωστο άτομο χτες τα ξημερώματα και τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και το πόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Το θύμα, έσπευσε να δει τι γινόταν και όταν βγήκε έξω, δέχθηκε τους δύο πυροβολισμούς. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν πως ο δράστης πυροβολούσε στα τυφλά και η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο, η επίθεση να οφείλεται σε προσωπικές διαφορές του θύματος με τον άγνωστο. Ο 61χρονος, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ήδη έχει χάσει το μάτι του.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ έβαλαν άγνωστοι χτες τα ξημερώματα σε κάδους απορριμάτων στο Αιγάλεω προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Οπως έγινε γνωστό, οι εμπρησμοί έγιναν στις οδούς Αθ. Διάκου, Αιολίδος και Σαράφη στο Αιγάλεω και στην Κασταλίας στην Κυψέλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ