Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ:Με την απολογία της συζύγου του Α. Τσοχατζόπουλου, συνεχίστηκε χτες η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η Β. Σταμάτη είπε ότι είναι αθώα και δεν έχει αποδειχθεί τίποτα σε βάρος της. Οπως είπε, βρίσκεται στο εδώλιο της κατηγορουμένης μόνο και μόνο γιατί έχει τις ιδιότητες της μητέρας και της συζύγου. Απαντώντας σε ερωτήσεις, υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε ανοίξει λογαριασμό ή είχε θυρίδα σε ελβετική Τράπεζα. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών Γ. Σμπώκου, που αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τις υπεράκτιες εταιρείες και παράνομες οικονομικές συναλλαγές με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε, «δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να συνδέεται με εμένα ή με συγγενείς μου». Ο κατηγορούμενος είπε επίσης στο δικαστήριο ότι δεν ήταν αυτός το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται, στα κατασχεθέντα χειρόγραφά του, ο Α. Τσοχατζόπουλος.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ σχηματίζεται σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση επειδή κατείχε και μετέφερε παράνομα όπλο, το οποίο ανήκε σε συνοδό του αστυνομικό. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σχηματίζεται εις βάρος του ποινική δικογραφία ενώ διατάχθηκε και διοικητική εξέταση με το ερώτημα της απόταξης από σώμα.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τη δημοσιογραφική αναφορά του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη από μερίδα των ΜΜΕ, οι Ενώσεις των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία στηλιτεύουν και καταδικάζουν έντονα τα άθλια φαινόμενα σκύλευσης νεκρών από μερίδα του Τύπου, ενώ παράλληλα στηλιτεύουν και το μέρος εκείνο του αναγνωστικού κοινού που με την «ανταπόκρισή» του, επιβραβεύει όσους καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές και τους ενθαρρύνει για νέες, ανάλογης ποιότητας, δημοσιογραφικές «επιτυχίες». Οπως σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου «Καταδικάζει απερίφραστα τους τυμβωρύχους των ΜΜΕ, που στο όνομα της αναγνωσιμότητας και της θεαματικότητας, θάβουν την ίδια τη δημοσιογραφία...».

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ: Για μία βδομάδα, από τις 2 έως τις 9 Σεπτέμβρη, θα διαρκέσουν τα έργα ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού και στα δύο ρεύματα. Συγκεκριμένα, με αρχή το ρεύμα προς Λαμία, κάθε μέρα θα κλείνουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας με αρχή τη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) και τη δεξιά, από το 34ο έως το 37,5 χιλιόμετρο και ώρες 8 το πρωί έως 8 το βράδυ. Στο ρεύμα προς Αθήνα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 4 Σεπτέμβρη και για τις ίδιες ώρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ