Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΑΣΗ επικράτησε χτες στην οδό Κύπρου, στο Μενίδι. Κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν μετά την απόφαση των αρχών να κατεδαφίσουν παράγκες, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα. Προχτές το πρωί συνεργεία της αποκεντρωμένης διοίκησης ανατολικής Αττικής και του Δήμου Αχαρνών, συνεπικουρούμενα από αστυνομικές δυνάμεις, γκρέμισαν έντεκα παράγκες στην περιοχή Χαραυγή της πόλης, στην οδό Κύπρου. Ξεσπιτώσανε, με αυτόν τον τρόπο, οικογένειες τσιγγάνων που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ αστυνομική επιχείρηση εναντίον μεταναστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Δίας», πραγματοποιήθηκε χτες στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων. Πάνω από 312 άτομα προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες και πάνω από 40 αλλοδαποί συνελήφθησαν. Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε και χτες εκτεταμένη κατασταλτική επιχείρηση σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Η αστυνομική επιχείρηση, είναι η 22η που πραγματοποιείται κατά σειρά από τις αρχές του 2013, σε διάφορες περιοχές με καταυλισμούς Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΦΩΤΙΑ ξέσπασε χτες σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιθοβούνια Αρκαδίας. Επιχειρούσαν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δώδεκα άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗτου Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και του Πρωτοδικείου Αθηνών Ιωάν. Σακελλάκος. Σε αρεοπαγίτη προήχθη ο πρόεδρος Εφετών Κων. Παπασταματίου.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ περίπου 40 άγνωστοι επιτέθηκαν σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη (στην οδό Καζαντζάκη). Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ