Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ εξέδωσε ο ανακριτής της Πρέβεζας. Ο αστυνομικός κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης 805 κιλών χασίς, τα οποία κατασχέθηκαν στην παραλία του Βάλτου της Πάργας πριν δέκα ημέρες.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη χρήση υπνωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, που, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, έκαναν 43 ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και σε επαρχιακές πόλεις. Συνήθως προσποιούνταν τους υπαλλήλους αλυσίδων σούπερ μάρκετ, πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίοι διαφήμιζαν χυμούς ή άλλα προϊόντα ή προσέφεραν δώρα από δήθεν διαγωνισμούς. Σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονταν ως κοινωνικοί λειτουργοί ή απεσταλμένοι μοναστηριών ή ως άτομα που ενδιαφέρονταν για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι.

Σπείρα λήστευε οδηγούς ταξί στην Αττική. Συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε αυτήν ένας 23χρονος, ενώ αναζητούνται έξι ακόμα. Μέλη της συμμορίας, συνήθως 2 με 3 άτομα, επιβιβάζονταν από διάφορες περιοχές της Αττικής σε ταξί και ζητούσαν να τους μεταφέρει στους καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Αχαρνών. Κατά την άφιξή τους σε προκαθορισμένα σημεία, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, αφαιρούσαν από τον οδηγό χρηματικά ποσά και διάφορα άλλα αντικείμενα με την απειλή ή χρήση βίας και στη συνέχεια διέφευγαν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ