Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε ομόφωνα αντισυνταγματικές τις αναδρομικές, από 1 Αυγούστου 2012 περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά στους συνταξιούχους δικαστές υπερβαίνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να γνωρίζει κανείς δημόσιος φορέας το ακριβές ύψος.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ: Μετά την τριήμερη αποχή συσσιτίου, οι κρατούμενοι των φυλακών σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν από χτες απεργία πείνας, σύμφωνα με ανακοίνωση επιτροπής κρατουμένων, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λεγόμενες φυλακές υψίστης Ασφαλείας ή φυλακές Γ τύπου. Οι κρατούμενοι θέτουν και άλλα αιτήματα, όπως το δικαίωμα των αδειών, την αποφυλάκιση μεταναστών που έχει λήξει η ποινή τους, την εφαρμογή της συζυγικής επίσκεψης κ.ά.

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ προκαλεί η αποκάλυψη το περασμένο Σάββατο ότι σε αποθήκη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που ανήκε σε νεκρό απόστρατο αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων, φυλάσσονταν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών. Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν από τους εργαζόμενους της εταιρείας που εκτελεί έργα αναβάθμισης στις χιονοδρομικές πίστες του Παρνασσού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ