Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε 58χρονος που συνελήφθη από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, για τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα το Σάββατο 28 Ιούνη στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Αγίου Μερκουρίου του Δήμου Ωρωπού Αττικής. Η κατηγορία αφορά εμπρησμό από πρόθεση. Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν τον 58χρονο, κάτοικο της περιοχής, μια μέρα μετά τη φωτιά να κινείται στο δάσος. Κατά τη διάρκεια έρευνας βρήκαν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης που είχε μπιτόνι βενζίνης, οινόπνευμα, ρολό κουζίνας, αναπτήρα, σπίρτα και κερί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 58χρονος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή των συγκεκριμένων αντικειμένων μέσα στο δάσος.

Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε, χτες, την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη μέρα των ευρωεκλογών, στις 25 Μάη. Στην προκήρυξη με τίτλο «Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ στις 25/5 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ» σημειώνεται ότι «σύντροφοι της οργάνωσης στάθηκαν στην οδό Μαυρομιχάλη και πυροβόλησαν τα πίσω παράθυρα του κτηρίου με στρατιωτικό όπλο ΑΚ47». Για την επίθεση επισημαίνουν πως θα μπορούσαν να πυροβολήσουν τους αστυνομικούς που φυλάνε τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το έκαναν γιατί δεν το είχαν σχεδιάσει.

Για μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου και φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, συνελήφθησαν από την Αστυνομία 64χρονος και η 57χρονη σύζυγός του, ιδιοκτήτες τριών εταιρειών στο χώρο του τουρισμού, χτες το πρωί, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε οργανωμένο λογιστήριο, στο οποίο τηρούνταν βιβλία των τριών επιχειρήσεων του 64χρονου και της συζύγου του.

Εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε πριν από τρεις μέρες σε βάρος 54χρονου ταχυδρομικού διανομέα, στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 26, 23 και 18 χρόνων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, απόπειρας ληστείας, παράβασης του νόμου για τα όπλα και κατοχής αρχαίων κινητών μνημείων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ