Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ πλοίο με δεκάδες μετανάστες έπλεε ως αργά χτες το βράδυ στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς. Οι σχετικές πληροφορίες ανέφεραν ότι επέβαιναν σ' αυτό 65 μετανάστες κι ότι το σκάφος ξέμεινε από καύσιμα ενώ κατευθύνονταν στην Ιταλία. Οι επιβαίνοντες ζητούσαν καύσιμα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία και διεξάγονταν διαβουλεύσεις.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ: Στοχευμένες έρευνες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Zeppelin», διενεργήθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από την Αστυνομία στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου. Ειδικότερα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), οι οποίες στόχευαν στον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 199 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν και ήταν πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ δικαστήριο εκδόσεων του Λονδίνου αποφάσισε προχτές, ύστερα από τριήμερη ακροαματική διαδικασία, να κάνει δεκτό το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση στην Ελλάδα του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα που κατηγορούνται από τις ελληνικές αρχές για αδικήματα σχετικά με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ με 15χρονο τραυματία σημειώθηκε την Κυριακή λίγο μετά τις δέκα το πρωί στον Ολυμπο και συγκεκριμένα κοντά στη θέση «Τριεθνές» σε υψόμετρο περίπου 2.300 μέτρων.

Διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο διαχειριστής του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος. Ο 15χρονος υπέστη κάταγμα στο πόδι, ενώ έχει και άλλα ελαφρότερα τραύματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ