Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αλλαγές στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν το βασικό θέμα των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Β. Αλεξανδρής, ανέφερε σχετικά με τους πλειστηριασμούς ότι «ευνοούνται αποκλειστικά οι τράπεζες σε βάρος κάθε άλλου δανειστή, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου και των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης». Επίσης, πρόσθεσε ότι «η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης δεν μπορεί να επιτευχθεί έναντι οιουδήποτε τιμήματος, πολύ δε περισσότερο σε βάρος της ορθότητας της δικαιότητας της τήρησης θεμελιωδών δικαιωμάτων του οφειλέτη σ' αυτήν την περίοδο της δυσμενούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι. Δεν μπορεί όλα αυτά να επιβάλλονται προς όφελος μιας μόνον μερίδας δανειστών». Ο ίδιος ανέφερε ότι οι νέες διατάξεις οδηγούν σε αύξηση του αριθμού των κόκκινων δανείων.

Συνεχίζεται για δεύτερη βδομάδα η απεργία πείνας του 21χρονου κρατούμενου των φυλακών Κορυδαλλού Ν. Ρωμανού, με αίτημα να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τη σχολή που πέρασε.

Δρόμοι - ποτάμια, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και μικροσυγκρούσεις οχημάτων ήταν το αποτέλεσμα της καταιγίδας που έπληξε τα Ιωάννινα. Κατολισθήσεις καταγράφηκαν στην περιοχή των Τζουμέρκων, στην παλιά Εθνική Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, στην Εθνική Ιωαννίνων - Κοζάνης, στα Κούρεντα, στη Γρανίτσα, στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας και τα Θεοδώριανα Αρτας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ