Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, που επαφίεται κατά κύριο λόγο στις φαρμακευτικές εταιρείες και τον ιδιωτικό τομέα, μια και δεν υπάρχει ο αναγκαίος δημόσιος έλεγχος, προκαλούν ανακοινώσεις σχετικά με το φάρμακο «AVANDIA» για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) κυκλοφόρησε χτες ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανά σημαντικά αυξημένος κίνδυνος καρδιακής προσβολής και θανάτου σε ασθενείς που χρησιμοποιούν το «AVANDIA». Χωρίς να ξεκαθαρίζει αν προκύπτει κίνδυνος για τους ασθενείς, αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση, περιμένει τα αποτελέσματα της σχετικής συζήτησης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και κατόπιν θα ενημερώσει τους ασθενείς για ό,τι προκύψει. Αναφέρει πάντως ότι η σχετική αξιολόγηση στο πρόσφατο παρελθόν δεν εντόπισε ανησυχητικά δεδομένα. Με τα συμπεράσματα του άρθρου που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «New England Journal of Medicine» διαφωνεί έντονα η εταιρεία «GlaxoSmithKline», που κυκλοφόρησε σχετική ανακοίνωση.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης 2 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε χτες ελεύθερος, μετά την απολογία του στην 26η τακτική ανακρίτρια, και το τρίτο στέλεχος της «Θύρας 7» που κατηγορείται για συναυτουργία στο θάνατο του προέδρου του συνδέσμου οπαδών του Παναθηναϊκού στον Κολωνό Μιχάλη Φιλόπουλου, στα επεισόδια της Παιανίας.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ σε σπίτια και μαγαζιά σημειώθηκαν στο δημοτικό διαμέρισμα Μπούκα της Αμφιλοχίας από την προχτεσινή καταιγίδα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 27 κλήσεις για άντληση υδάτων και δύο για διασώσεις ατόμων. Τα νερά της βροχής ξεχείλισαν τον ξηροπόταμο Μποτόκο.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, εάν υπάρχουν, για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τυχόν αδράνεια των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου, ζήτησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Β. Φλωρίδης, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων. Επίσης, ζητά να μάθει εάν ελέγχονται οι εργοστασιακές μονάδες και οι υπόλοιπες πηγές αυξημένης εκπομπής ρύπων.

ΜΕ ΒΡΑΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ προχωράει η μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και η λεγόμενη «Κοινωνία της Πληροφορίας» όσον αφορά τα δικαστήρια της χώρας μας βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Μόλις χτες εγκαινιάστηκε το πληροφοριακό σύστημα του σημαντικότερου δικαστηρίου της χώρας μας, του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Με την εισδοχή της πληροφορικής στο ΣτΕ παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες όπως η δυνατότητα αναζήτησης του εκθέματος της προηγούμενης και επόμενης δικασίμου για κάθε δικαστικό σχηματισμό, η παρακολούθηση ηλεκτρονικά της πορείας της υπόθεσης (προσδιορισμός δικασίμου και εισηγητή, κατάθεση διαδικαστικών εγγράφων, συζήτηση και δημοσίευση της απόφασης), δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης και παραλαβής των διάφορων πιστοποιητικών κλπ.

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ του ασφαλιστικού ταμείου ΤΑΠ - ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη διέρρηξαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας Δευτέρα προς Τρίτη και απέσπασαν 21.000 ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, υπάλληλοι του ασφαλιστικού φορέα βρήκαν παραβιασμένο το χρηματοκιβώτιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ